CRNOGORSKA POLICIJA U PRIPRAVNOSTI: Niz dojava o bombama u školama USPANIČIO građane

Zbog pretećih anonimnih poruka koje su osvanule jutros na brojnim zvaničnim školskim mejlovima, više škola širom Crne Gore je evakuisano.

Pixabay.com

Bombe su dojavljene u Baru, Herceg Novom, Nikšiću, Bijelom Polju, Cetinju, Plavu, Gusinju, Petrovcu, Kolašinu…

Javljeno je da je bomba navodno postavljena u Osnovnoj školi “Savo Ilić” u Kotoru, i u barskim osnovnim školama „Blažo Jokov Orlandić“ i “Anto Đedović”, zbog čega su učenici jutros vraćeni kući.

U Beranama su evakuisane dvije osnovne škole u gradu “Vuk Karadžić” i “Radomir Mitrović”, kao i “Lubnice”, “Polica”, “Donja Ržanica

Iz Centra bezbednosti Berane “Vijestima” je rečeno da su evakuisane osnovne škole i u Petnjici, Andrijevici, Plavu i Gusinju.

Postupamo u skladu sa protokolom i preduzimamo sve mere i radnje” rečeno je iz policije.

Takođe, sve osnovne škole u Herceg Novom su evakuisane, kao i obije škole na Cetinju “Lovćenski partizanski odred” i “Njegoš”.

Direktori osnovnih škola u Nikšiću dobili su putem mejla upozorenje da su u tim ustanovama postavljene bombe. Deca su vraćena kućama, a policija preduzima dalje radnje. Dojave o bombama dobili su direktori 19 osnovnih škola u tom gradu, uključujući i područna odjeljenja. U mejlu upozorenja navodno stoji da je postavljeno više bombi, da je u pitanju osveta i da će mnogo krvi biti proliveno.

Dojava o bombi je stigla i za nekoliko seoskih i gradsku osnovnu školu “Risto Manojlović” u Kolašinu, rečeno je “Vijestima” nezvanično iz policije.

Iz Uprave policije je saopšteno da preduzimaju mere bezbjednosti u školama u pojedinim gradovima povodom dojava elektronskom poštom o postavljenim eksplozivnim napravama, kao i aktivnosti u cilju provera ovih navoda.

Uprave i nastavno osoblje škola u kojima policija preduzima aktivnosti sarađuju sa policijom i obavestili su roditelje, te je potrebno da roditelji i dalju budu u komunikaciji sa nastavnim osobljem i upravama škola radi nastavka nastavnog procesa nakon završetka policijskih aktivnosti“, navodi se u saopštenju.