CRNOGORSKI MUP: Srpski policajac uhapšen zbog statusa na društvenoj mreži?

Crnogorska policija uhapsila je M. Z. (55), zbog sumnje da je pozivao na nasilnu promenu ustavnog uređenja Crne Gore, objavila je Uprava policije na "Tviteru".

Lisice Hapšenje
Foter/ Keith Allison / photo on flickr

Uhapšena osoba koja je pozivala na nasilnu promenu ustavnog uređenja Crne Gore. Osumnjičeni je zaposlen u MUP-u Republike Srbije i ima dvojno državljanstvo“, navode iz policije.

Ističu da će crnogorska policija uputiti zahtev Ministarstvu unutrašnjih poslova Crne Gore za oduzimanje crnogorskog državljanstva toj osobi.

Ovo krivično delo je M. Z., kako se sumnja, izvršio tako što je na jednoj društvenoj mreži postavio objavu sa naslovom “Lista zadataka” u kojoj je, kako se navodi, u nameri da ugrozi ustavno uređenje ili bezbednost Crne Gore, pozivao i podsticao da se silom promeni njeno ustavno uređenje, te da se svrgnu najviši državni organi ili njihovi predstavnici, prenosi RTCG.

M. Z. je po nalogu nadležnog tužioca lišen slobode, te će uz krivičnu prijavu biti priveden Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju. Osim toga, Uprava policije će uputiti zahtev Ministarstvu unutrašnjih poslova za oduzimanje crnogorskog državljanstva ovom licu budući da ima dvojno državljanstvo“, navode iz policije.