“CRTAJU VUČIĆU METU NA ČELO” : Ovo je sporna naslovnica NIN-a, koju Martinović smatra pozivom na atentat

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović ocenio je danas da je sutrašnja naslovna strana nedeljnika NIN poziv na ubistvo predsednika Aleksandra Vučića.

Printscreen

U replici poslaniku Miladinu Ševarliću Martinović je rekao da oni koji stoje iza Dragana Djilasa, Boška Obradovića i Marinike Tepić i onih koji vode kampanju protiv namenske industrije, vojske, države i predsednika Vučića, sada naslovnom stranom na kojoj je snajperska puška uperena direktno u predsednika, pozivaju na ubistvo.

On je pitao Ševarlića da li želi “da bude na strani onih koji hoće da postanemo Bolivija, da se ubijamo”.

Martinović je dodao da se širi propaganda da u Srbiji nema slobode medija, a “ovo je anarhija u kojoj svaki ludak koji misli da je novinar može da objavi fotografiju koja poziva na ubistvo” i pozvao glavnog i odgovornog urednika NIN-a da kaže šta mu znači ova fotografija.

Ševarlić je odgovorio da je ovo drugi put da Martinović pokazuje naslovne strane i dovodi ih u vezu sa njim i zamolio ga da to ne čini, jer mu tako “crta metu na čelu”.

Martinović je objasnio da je Ševarlić ušao u Parlament na listi Dveri i da ga je zato pozvao da ne bude “na strani onih koji pozivaju na ubistvo”.

– Ja imam obavezu da o tome govorim, a da imate malo političkog poštenja o ovoj naslovnoj strani vi bi trebalo da govorite – rekao je Martinović i dodao da onaj ko je uperio snajpersku pušku u Vučića uperio je u Srbiju i Republiku Srpsku, jer se na slici pored Vučića nalazi i Milorad Dodik.

Ševarlić je ranije danas postavio pitanje o izdvajanjima za potrebe migranata i tokom polemike sa Martinovićem zaradio opomenu zbog psovke.