“CRVENE ZONE” KORONE: Gradovi u Srbiji koji konstantno imaju PREKO 100 NOVOZARAŽENIH DNEVNO

U Srbiji je od početka pandemije testirano na kovid 19 više od dva miliona ljudi dok je virus potvrđen kod 255.758 testiranih. Trenutno se u bolnicama na lečenju nalazi 8.667 dok se na respiratorima nalazi 319 pacijenata.

Pixabay.com/Kolaž

Prema najnovijem preseku, od koronavirusa u Srbiji je preminulo još 55 osoba, a zaraženo je još 6.534. U poslednja 24 sata testirano je 19.826 osoba.

Najviše zaraženih registruje se u velikim gradovima: Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu i Kraljevu. Dnevno se preko 100 novozaraženih registruje i u Pančevu, Subotici, Čačku, Šapcu, Zrenjaninu, Valjevu i Vranju.

Upravnik vojne bolnice Karaburma pukovnik dr Ivo Udovičić rekao je da je u poslednjih desetak dana ogroman broj novoobolelih i da se prema tome zdravstveni sistem postavlja. Pacijenti se nešto ranije otpuštaju u privremene objekte ili kući.

Kada je reč o kliničkoj slici, Udovičić je rekao da je ona ista kao u ranijim talasima, samo što sada ima mnogo više pacijenata u teškom stanju. Ističe da je ovo teška bolest i da ovakav virus nikad nije postojao.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković je rekao da se analiziraju brojke novozaraženih, i da mere u poslednje dve tri nedelje daju određeni rezultat, a to je da nema mnogo većeg broja novozaraženih. Dodao je da smo se ustalili u brojkama koje su izuzetno velike i da se nalazimo u samom vrhu epidemije.

On je rekao da slavlja koja su pred nama i očekivani povratak jednog dela građana iz inostranstva za praznike ne smeju da ugroze postignute rezultate. Gojković je rekao da će se tokom vikenda održati konsultacije i da je za ponedeljak zakazana sednica Kriznog štaba gde će doneti odluka o uslovima za ulazak u Srbiju.

OTVORENO PISMO LEKARA: Ujedinjeni protiv kovida predlažu ONE ČETIRI MERE ZA PRAZNIKE