CRVENI ALARM U SRBIJI: Za vikend nas očekuju VELIKE KOLIČINE PADAVINA, a evo šta one MOGU DA IZAZOVU!

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je upozorenje o velikoj količini padavina tokom vikenda.

BETA

U Srbiji će danas biti pretežno oblačno i svežije s kišom, jakim pljuskovima s grmljavinom, gradom, olujnim vetrom i lokalno obilnim padavinama, uz 20 do 30 litara po metru kvadratnom u kratkom vremenskom periodu.

Vetar će biti slab i umeren, zapadni i severozapadni. Jutarnja temperatura od 15 do 19 stepeni, najviša dnevna od 23 do 26 stepeni.

U Beogradu danas takođe oblačno i svežije s kišom, pljuskovima, grmljavinom i lokalno obilnim padavinama. Jutarnja temperatura oko 19, najviša dnevna oko 23 stepena.

BETA

Meteorološke prilike nepovoljno će uticati na hronične bolesnike, naročito na astmatičare i osobe sa srčanim problemima. Reumatski bolovi i neraspoloženje moguće su meteoropatske reakcije.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je upozorenje o velikoj količini padavina tokom vikenda.

RHMZ je objavio ‘crveni’ meteo alarm budući da se očekuje da će ukupna količina padavina do kraja dana u pojedinim delovima biti između 50 i 60 litara po kvadratnom metra.

Padavine u većim gradovima mogu da izazovu zapušavanje kanalizacije i usporen saobraćaj, dok na manjim vodotocima može doći i do izlivanja reka. 

Kišovito vreme očekuje se do utorka, ali će intenzitet i učestalost padavina oslabiti narednih dana. Biće lokalnih pljuskova, u pojedinim mestima sa količinom padavima od 10 do 20 litara po kvadratnom metru.

U sredu se prognozira toplije i sunčano vreme, a od četrvrtka pretežno sunčano, u popodnevnim satima retka pojava kratkotrajnih pljuskova.