CRVENI METEO-ALARM NA SNAZI: Pljuskovi i izlivanje reka očekuju se u ovim delovima Srbije

Lokalno se očekuju i vremenske nepogode sa gradom, pojačanim vetrom i velikom količinom padavina.

kisa
dnevno.rs

U Srbiji umereno do potpuno oblačno, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Najviša dnevna temperatura od 17 do 22, a najviša od 25 do 29 stepeni. Na snazi crveni i narandžasti meteo-alarm.

U Srbiji se, nakon jučerašnjeg nevremena širom zemlje. Sa nepogodama u nedelju su se suočavali i građani Rasinskog okruga, Vladičinog Hana, dok je u delu Opštine Petrovac na Mlavi proglašena vanredna situacija. I žičara na Zlatiboru se pokvarila se tokom nevremena.

Na delu auto-puta kod Pirota zbog obilnih padavina došlo je do odrona i izlivanja vode po putu.

I danas se očekuje umereno do potpuno oblačno vreme, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Sredinom dana, posle podne i uveče lokalna pojava nepogoda sa gradom i olujnim vetrom, pri čemu se veća količina padavina očekuje u Bačkoj, Sremu i delovima zapadne Srbije.

Mogući su kratkotrajni nagli porasti vodostaja sa manjim lokalnim izlivanjima, kao i manji bujičnim vodotocima na slivovima Jadra, Kolubare, Crnice, Lepenice, Lugomira, Resave, Ravanice, Mlave i Timoka.

U Beogradu, kiša moguća pre podne, pljuskovi i grmljavina od sredine dana.

U Bačkoj, Sremu i Zapadnoj Srbiji je na snazi crveni meteo-alarm. Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja.

U ostalim delovima Srbije na snazi je narandžasti meteo-alarm. To znači da je vreme opasno i da su prognozirane opasne vremenske pojave takvog intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

Nestabilno i u utorak

Slično, nestabilno i kišovito, biće i u utorak. Obilnije padavine se očekuju u prvom delu dana. Pre podne na severu, a posle podne i uveče i u ostalim krajevima prestanak padavina i postepeno razvedravanje.

Duvaće slab i umeren vetar, severozapadni. Najniža temperatura od 17 do 21, a najviša od 24 do 28 stepeni.

Od srede stabilizacija vremena sa više sunčanih intervala. Najniža temperatura od 15 do 20, a najviša od 26 do 29 stepeni.