ČUDESNA PRIČA! U Vranju rođena beba, imuna na KORONA VIRUS

Mladi bračni par iz Vranja, Milena Jovančić i Marko Jović ove sedmice dobili su drugo dete. To je svakako lepa vest za njih i njihovu familiju i prijatelje, ali su oni specifični po tome što su oboje u prethodnih nekoliko sedmica imali koronavirus i izlečeni su. Beba nema virus, ali je nasledila mamina antitela. Mama Milena i beba Lazar su još u bolnici, pa je za RTS govorio tata Marko.

beba
pixabay.com

Jul je za oboje bio mesec borbe protiv koronavirusa. Tridesetogodišnja Milena i dve godine stariji Marko imaju ćerku Sofiju, a početkom avgusta dobili su i sina Lazara.

Majka i dete su još u porodilištu, oboje su negativni na koronavirus, a test je pokazao da beba ima antitela.

Sada smo svi dobro, sada smo svi srećni jer se rodio Lazar, zdrav dečak, veliki 4,7 kilograma i 55 centimetara dugačak, sad je dobro, još uvek su sa mamom u bolnici“, kaže Marko.

Dodaje da je simptome dobio krajem juna meseca – izgubio je čulo mirisa nakon čega se odmah samoizolovao.

Baš smo se dosta pazili dok traje ova borba, supruga nije bukvalno izlazila uz kuće, a ja sam morao zbog prirode mog posla , i nažalost inficirao sam se. Nakon toga, odmah smo odradili i Mileni test i posle četiri dana je i njoj nažalost stigao test sa pozitivnim rezultatom na kovid”, seća se Marko.

U početku strah i neizvesnost

Usledio je strah, pre svega zbog onoga što se dogodilo nekim porodiljama uz Vranja.

Sve to je mnogo i za doktore i sve nas, bili smo se prestravili. Ali hvala Bogu, sve je prošlo kako treba, Milena nije imala nikakve simptome, ni temperaturu, samo je bila pozitivna“, navodi Marko.

I kod ljudi iz okoline takođe postoji strah.

Sada kad se Milena porodila, kad sam dobio sina, zovu me telefonom i čestitaju. Razumem ljude, i oni kažu, prvenstveno zbog vas, i zbog nas, tako da malo je situacija… pa nije normalna. Moramo da živimo sa tim, to je to. Virus je svuda oko nas, moramo da se pazimo, da slušamo savete lekara, da nosimo zaštitne maske, da držimo distancu, to je najbolji preventivni lek“, kaže Marko.

Savet građanima 

Građanima poručuje da budu hrabri.

Pored toga što se čovek bori sa virusom, tu je mnogo velika doza straha jer svakog dana iz medija čujemo desilo se ovo, desilo se ono. Moraju da budu psihički jaki, da se drže i slušaju savete lekara. Ko oseti nekakve simptome, da se odmah javi, da se posle ne iskomplikuje. Moraju da budu jaki i da pobede, moramo da se borimo, da živimo sa tim“, ističe Marko.loading...