ČUDO JE DA SE IKO SPASAO: Poznat razlog PREVRTANJA ČAMCA kod Ade Huje, a evo šta dodatno OTEŽAVA situaciju

U trenutku kada se dogodila nesreća na Dunavu, mladići su se nalazili u plastičnom plovilu "Tri princeze", koje je bilo ranije u vlasništvu rečne policije, ali ga je ona rashodovala. To je vozilo plitkog gaza i nije pogodno za plovidbu u teškim uslovima kakvi su sinoć bili na Dunavu.

Vreme
Dnevno.rs/Petar Marković

Po rečima Renata Grbića, poznatog alasa sa Dunava, sinoć nisu bili dobri uslovi za plovidbu i svaki izlazak na vodu, pogotovo kada duva košava, je vrlo rizičan.

„Bili su veliki talasi, četiri osobe u čamcu znači da je bio preopterećen zbog talasa koji su bili vrlo visoki. Pravo čudo je da je ovaj jedan momak uspeo da se snađe i ispliva. Jedan od njih je bio neplivač i na sebi je imao prsluk, ali je taj prsluk nađen dva kilometara niže od Pančevačkog mosta“, rekao je za Nova.rs Grbić.

Prema nezvaničnim saznanjima Nova.rs, žena jednog od nestalih mladića nalazi se u drugom stanju.

Potragu otežava to što je Dunav narastao i ima dosta naplovina. Takođe, još uvek je veoma hladan i već posle desetak minuta u vodi nastupa hipotermija.

Podsetimo, čamac na kojem su bile četiri osobe prevrnuo se sinoć oko 23 sata na Dunavu, na kilometar od Pančevačkog mosta.

U toku je potraga za tri osobe koje se vode kao nestale.