ĆUTA DOBIO NAJORIGINALNIJI POKLON IKADA: Obišao mesto gde treba da bude RUDNIK RIO TINTO, a tamo…

Jedan od vođa pokreta Odbranimo reke Stare planine Aleksandar Jovanović Ćuta dobio je od meštana sela Gornje Nedeljice pet ari zemlje na lokaciji na kojoj treba da bude rudnik Rio Tinto.

Printscreen Youtube/Nova S

„Javno poručujem Aleksandru Vučiću, Ani Brnabić,  Zorani Mihajlović, Rio Tintu i svima onima koju planiraju da seljake nasilno sele sa njihovih njiva, gase seoske škole, a našu zemlju natapaju otrovom „samo preko mene mrtvog“, kazao je Ćuta za Nova.rs.

Juče je ekipa Ekološkog Ustanka bila u Gornjim Nedeljicama, Ćuta je hteo da poseti i sedište Rio Tinta.

„Pošto nisu hteli da me prime, jer je navodno isteklo radno vreme rešio sam da uđem sam. i pored protivljenja momka iz obezbeđenja ipak sam ušao na silu i rekao šta imam da im kažem.  Ono što prvo primetiš kad se susretneš sa službenicima Rio Tinta na terenu je strah. Strah zbog zločina u kome učestvuju“, zapazio je Ćuta.

„Jedini razlog zbog koga su tu je proterivanje seljaka sa njihovih njiva, gašenje seoske škole koju pohađa blizu dve stotine učenika Gornjih Nedeljica i okoline i pretvaranje plodne Jadarske doline u jalovište. Pola sata nakon ovog događaja pojavilo se troje policijskih kola sa maricom ali do susreta sa njima nije došlo jer smo u međuvremenu otišli u obilazak i snimanje terena“, kaže Ćuta.

STANARI BLOKA 37 “STALI NA CRTU” INVESTITORU: Dežuraju na gradilištu, JEDAN SNIMAK obišao Srbiju (VIDEO)