Da budete “kao kod svoje kuće”: LOKACIJE U CRNOJ GORI na kojima je najpametnije KUPOVATI NEKRETNINE

Ukoliko ne želite da Crnu Goru posećujete samo kao turista, koji svake godine treba da pronađe i rezerviše smeštaj, već biste radije da se u ovoj zemlji osećate kao kod svoje kuće, onda je kupovina nekretnine u Crnoj Gori naredni potez o kome bi trebalo da razmislite.

crna gora
pixabay.com

Kupovina nekretnine u turističkoj zemlji može imati višestruku korist. Jedna je  činjenica da ćete uvek imati gde da odete na odmor, a druga je i ta što ćete, onda kada vi niste tu, moći da iznajmljujete vaš posed kao smeštaj za ostale turiste.

Ako ste ikada razmišljali u pravcu preduzetnika ili čistog hedoniste ovo je tekst koji vas može inspirisati.

Kupovina nekretnine na primorju – najbolja turistička investicija

Ukoliko želite da novac koji uložite u nekretninu nakon određenog vremena vratite, ali i da zaradite od nje, kupovina nekretnine na primorju je najisplativiji izbor. Naime, letovališta u Crnoj Gori su izuzetno popularna, a na vama je da odaberete lokaciju koja vam odgovara.

Tako prodaja stanova u luci Porto Montenegro može biti odličan izbor za one koji žele da kupe nekretninu na izuzetno atraktivnoj i prometnoj turističkoj lokaciji. Ova luka nalazi se u Tivtu i predstavlja izuzetno plodonosno tlo za sve ljubitelje hedonizma, te je kupovina stana odnosno apartmana na ovoj lokaciji odlična investicija.

Investiranje u apartmane na plaži

Ukoliko želite da budete sigurni da će vam se investicija višestruko isplatiti, apartmani na plaži, odnosno oni koji se nalaze nadomak mora, sa čijeg prozora se može posmatrati veličanstveno plavetnilo, predstavljaju najbolji izbor.

Ovakvi apartmani su najpopularniji izbor i prvi “odu” kada turisti počnu da kontaktiraju za smeštaj. Osim toga, imati apartman nadomak plaže je pravi užitak, pa će tako i vama dobro doći da imate ovakav kutak u svom vlasništvu.

Kupovina apartmana u razvijenom primorskom mestu

Druga izuzetno dobra odluka može da bude kupovina aprtmana ili stana u urbanom delu razvijenog primorskog mesta. Tako možete odabrati gradove poput Herceg Novog, Budve ili Kotora, koji sami po sebi predstavljaju izuzetno atraktivne lokacije koje se ne posećuju samo zbog mora i plaže.

Naime, Kotor ima jedinstven stari grad koji posećuje veliki broj turista kako bi se divio starim zdanjima, dok je Budva poznata kao prestonica noćnog provoda u Crnoj Gori. Herceg Novi predstavlja savršen spoj urbanog i rustičnog, zbog čega je za mnoge turiste nezamenljiva lokacija za odmor i uživanje na crnogorskom primorju.

Kupovina kuće u mestima nadomak primorja

Iako mala, brdovita Crna Gora ima još mnogo potencijala koji tek treba iskoristiti, pa tako mnoge lokacije koje s blizu primorja mogu biti odlične za kupovinu nekretnine. Ovo su obično brdske lokacije, koje mogu imati pogled na more iz daljine, ali se do mora treba spustiti automobilom.

Jedna od prednosti ovih lokacija je povoljnija cena, ali i udaljenost od gužve i vreve, kao i znatno intimnija atmosfera. Ukoliko uložite novac u uređivanje kuće na ovakvoj lokacije, velike su šanse da vam se ova investicija veoma isplati.

Zato razmotrite okolinu popularnih gradova na primorju, raspitajte se o ceni kvadrata, povezanosti puteva, kao i mogućih autobuskih linija.

Kupovina sojenice na Adi Bojani – turistička destinacija u povoju

U poslednjih par godina turizam na Adi Bojani je doživeo svoju ekspanziju pa tako veliki broj turista dolazi upravo na ovu bezgraničnu plažu da se opusti i odmori u divljini lepe Ade Bojane.

Kada je reč o smeštaju ovde preovladavaju sojenice, odnosno drvene kuće koje se savršeno uklapaju sa prirodom koja će vas dočekati na ušću reke Bojane u Jadran. Većina ovih kuća je u vlasništvu porodica koje tu žive dugi niz godina, ali zbog sve veće potražnje za smeštajem prave se i nove kuće, ali se prodaju i već postojeće.

S obzirom da je Ada Bojana sve popularnija, smeštaj će biti potreban u sezonama koje dolaze, pa tako kupovina sojenice na ovom području može biti odlična investicija.

Osim toga, i za vas će biti pravi užitak da imate kuću u ovom delu Crne Gore, i to posebno ako ste ljubitelj ribolova, s obzirom na to da na reci Bojani možete uživati u pecanju, a potom se kupati u Jadranskom moru.

Brvnara na  Žabljaku – investiranje u planinski turizam

Crna Gora je država koja je na svojoj maloj površini sabrala i planinske i morske lepote, pa tako u ovoj zemlji možete uživati i u planinskom turizmu, ukoliko ga više preferirate. Žabljak je planinsko naselje u okviru Nacionalnog parka Durmitor, i nalazi se na najvećoj nadmorskoj visini na Balkanu, zbog čega je odlična lokacija za aktivan odmor.

Ko odsedne na Žabljaku imaće prilike da uživa u svim lepotama Nacionalnog parka Durmitor, a jedna takva je i Crno jezero, jedinstveni biser prirode koji očarava svakog posetioca.

Međutim, ovo je samo početak lepota koje očekuju posetioce ove regije, zbog čega je Žabljak postao izuzetno popularna turistička destinacija. Morske plodove i belo vino ovde ćete zameniti kačamakom, teletinom ispod sača i domaćom ljutom, a umesto pogleda na more ovde će vas dočekati ušuškane šumske brvanre.

Možete postati vlasnik upravo jedne takve kućice, koja će zasigurno iskoristiti sav svoj turistički potencijal. Velika prednost je i ta što  potražnja za ovim kućicama može trajati tokom čitave godine, s obzirom na to da postoje ljudi koji i leti vole da posete planinu.

Nadamo se da će vam ovaj tekst biti od koristi ukoliko nameravate da postanete vlasnik nekretnine u Crnoj Gori, te da ćete na što jednostavniji način doći do onoga što tražite.loading...