DA LI ĆE GA POSLUŠATI? Ono što je Haradinaj tražio od Amerike mnogima se NEĆE SVIDETI

Bivši kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio je da je od zvaničnika Sjedinjenih Američkih Država tražio da u dijalogu ne tretira Kosovo jednako kao Srbiju i da bi Amerika trebalo da upotrebi svoju moć, da izvrši pritisak na Srbiju da prizna Kosovo, preneo je portal Kosovo onlajn.

Beta

Govoreći o poseti SAD Haradinaj je na KTV kazao da je u Vašingtonu razgovarao o članstvu Kosova u NATO, ali i o pitanju vizne liberalizacije za gradjane Kosova.

“SAD ima uticaj i na bilateralne odnose Kosovo-Amerika, jer u poredjenju sa drugima Kosovo je jedina zemlja koja se ustrojila sa Amerikom po mnogim pitanjima i zato se prema Srbiji ne može odnositi jednako, jer ona postupa suprotno SAD”, kazao je Haradinaj.

Istakao je da je od SAD tražio da u pitanjima u odnosu na Kosovo, ali i u pitanju dijaloga, ne tretira Kosovo jednako kao Srbiju, jer, kako je naveo, ne postoji zemlja na svetu koja je više proamerička od Kosova.

“Mislim da je situacija vrlo jednostavna. Amerika bi trebalo da koristi svoju snagu po pitanju Srbije, Amerika bi trebalo da vrši pritisak na Srbiju da prizna Kosovo”, ocenio je on.

loading...