Da li je baka Slavka najstarija prodavačica u Srbiji? U 96. GODINI SVAKOG JUTRA SE MRZNE NA PIJACI

baka
Pixabay.com

Najstarija prodavačica na pijaci u Paraćinu i dalje svakodnevno ide na posao. Kupci bi hteli da otkriju njen recept za vitalnost i dugovečnost.

 

Iako ima 96 leta, a poslednji rođendan proslavila je na Božić, Slavka Nikolić iz sela Lebina kod Paraćina, svakog jutra uzima veliku torbu i hita na autobus, prenose Večernje novosti.

Već od 7.30 je na zelenoj pijaci u gradu, na improvizovanoj tezgi ispred mesare “Milićević”. Ispred nje – aleva paprika, sitna i tucana, mleko, sir, jaja, razni čajevi… Kupaca ima, razgledaju robu i ne pitaju mnogo za cenu.

KONAČNO SMO I TO DOČEKALI: Za vađenje OVIH dokumenata više nećete morati da stojite u redovima

– Baka Slavku svi znamo, ona je najstariji prodavac ovde. Prodaje ono što tog trenutka ima u kući i sa svima nama voli da razmeni koju reč. Ima stalne mušterije koje vole baš kod nje da kupuju, što zbog navike što zbog toga što bi hteli da otkriju njen recept za vitalnost i dugovečnost – priča Zoran, jedan od kupaca, prenose Večernje novosti.

Iako je samo nekoliko godina deli od veka, vremešna starica ne odustaje od života. Kaže da ima porodicu sa kojom živi u selu, sina, snaju i unuke. Ima i ćerku, ali ona se udala i ne živi sa njima.

Nisam sama kod kuće, ali spremam hranu za sebe, što da čekam da mi drugi kupi i prinese? Svako jutro prodam štošta na pijaci, pa od pazara imam za trošak. Kupujem da jedem ono što mi se sviđa i popričam malo sa mušterijama. Nije mi teško, bolje je nego da samo sedim kod kuće i dosađujem se – objašnjava Slavka dok uslužuje mušteriju.

Na ovdašnjoj pijaci Slavke nema jedino kad je temperatura ispod nule i nedeljom. Ledenim danima ne dolazi jer nema nameru da se razboli, a nedelja je, kako kaže, dan za odmor.

INVALIDSKA PENZIJA U SRBIJI: Sve što vas je interesovalo (VIDEO)

MUČI JE PRITISAK

Sa 96, koliko ima, Slavka deluje zdravije od decenijama mlađih ljudi. Žali se jedino da ima povišen krvni pritisak, zbog čega ide redovno kod lekara i uzima terapiju. Žali se i na kolena, ali joj to nije smetnja da veliku torbu sa robom svaki dan dovuče autobusom. Nadničila je skoro celog života, pa zato tvrdi da danas i nisu baš toliko teška vremena kako se mnogim mlađima čini.