DA LI MOŽE GORE? Amerikanci prave rimejk “Srpskog filma” koji će biti još BRUTALNIJI

Srđan Dragojević
Print screen/You Tube

Režiser Dejvid Gordon Grin i njegov saradnik, scenarista Deni Mekbrajd, koji su se proslavili filmom “Blumhouse’s Halloween“ sada spremaju novi horor, a po svemu sudeći zainteresovani su da otkupe prava i naprave rimejk “Srpskog filma“.

 

“Srpski film“ režisera Srđana Spasojevića izazvao je velike kontroverze ne samo u Srbiji već i van granica naše zemlje, a holivudski duo sada je zainteresovan da napravi rimejk koji bi pomerio granice sadizma i ekstremizma.

Neko vreme razmišljam o tome. Video sam ’Srpski film’ na Filmskom festivalu u Sakramentu pre nekoliko godina i Srđan je bio tamo i odgovarao na pitanja. Neko ga je pitao da li je zažalio što je napravio film i on je odgovorio ’Žao mi je što nije bio brutalniji’. To me je oborilo s nogu! – rekao je Mekbrajd.

On ističe da je “Srpski film“ potpuno neshvaćen.

Da, to je mentalni i vizuelni napad na sva čula, ali postoji razlog za to. Uprkos nazivu filma, teme kojima se bavi nisu specifične za Srbiju. Zato Dejvid i ja pričamo da napravimo rimejk i nazovemo ga ’Američki film’. Naravno, dodaćemo i naš lični pečat –  istakao je.

A ko bi tumačio uloge?

Za sada je potvrdio samo kanadski glumac Majk Sera koji će tumačiti ulogu Mila – rekao je on.

Dejvid i Deni se nadaju da će uskoro završiti sve potrebne dogovore kako bi snimanje filma moglo da počne već ove jeseni.loading...