Da li se iza OVOG SNIMKA krije dokaz da u Siriji bukti TAJNI RAT između Amerike i Rusije? (VIDEO)

sirija
Daily Mail video/Screenshot

Na internetu se pojavio snimak koji prikazuje pucanje iz američkog antitenkovskog raketnog oružja u ruski borbeni tenk u Siriji. Snimak je objavila sirijska grupa pobunjenika "Brigada planinskih sokolova".

 

Grupa pobunjenika koja se borila u blizini opsednutog Alepa snimila je borbu protiv ruskog tenka T-90, koji je pucao na njih.

 
Nakon toga, na snimku se vide pobunjenici koji upravljaju antitenkovskim raketnim oružjem američke proizvodnje koje košta 60.000 dolara.

Nakon što su ispalili projektil u tenk, iz njega su počeli da izlaze vojnici, verovatno zbog ozbiljnog oštećenja, ali tenk nije uništen.

Nije poznato da li su tenkom T-90, koji košta 4,5 miliona dolara, upravljali ruski vojnici ili snage Bašara al Asada. Ali bilo da su tenkom upravljali Rusi ili ne, ovaj snimak podvlači opasnosti zbog prisustva i Amerikanaca i Rusa u Siriji, jer se njihova oružja koriste jedna protiv drugih.

OTVORITE GRANICE: Migranti opasani bodljikavom žicom preduzimaju OČAJNE MERE (FOTO)

Nije poznato ni kada je snimak nastao, ali ruski tenkovi T-90 prvi put su uočeni u septembru prošle godine, a zatim su viđeni i u blizini Latakije i u blizini Alepa, gde se bori “Brigada planinskih sokolova” (“Mountain Hawks Brigade”). Lokalni mediji su tada pisali da su ti tenkovi dati sirijskoj vojsci kao pomoć za odbranu te regije.

U međuvremenu, CIA je snabdevala pobunjeničke grupe koje se bore protiv Asada i Islamske države TOW raketnim sistemima. Ovaj raketni sistem specifičan je po tome što projektil može da se preusmeri ako se meta pomeri. Iako se ovo oružje ne koristi često, može se videti u propagandnim snimcima pobunjenika.

Ipak, snimak američkog oružja kojim se napada ruski tenk nije uobičajen prizor i može da dovede do velikih problema ako dođe do zabune u vezi sa tim ko su napadači, a ko napadnuti.

Pogledajte snimak koji su objavili pobunjenici: