DA LI STE ČULI ZA PRINCEZU OLGU? Ona je NASLEDNICA ROMANOVA i živi život dostojan filmskog platna

Princeza Olga Andrejevna Romanov (1950) je ruska princeza, naslednica Carske porodice Romanov i predsednik "Romanov Family Association".

Promo

Njena autobiografija “Princess Olga: A Wild and Barefoot Romanov” je veoma interesantna priča o ljudskim životima, sa dozom humora žene koja se bori sa tekovinama 21. veka.

Održavanje i briga o Provender House u Engleskoj, kuće i imanja iz 13. veka koje je princeza restaurirala i otvorila za turiste, svakodnevna je bitka za ovu modernu princezu.

Kuća je preplavljena uspomenama na porodicu Romanov i u njoj su izloženi različiti predmeti, od posuda koju su car i njegova porodica koristili tokom njihovog poslednjeg zatočeništva do dijamantskih noževa i drugog.

Princeza Olga je ćerka najstarijeg nećaka kralja Nikole II, ubijenog sa svojom porodicom od strane boljševika 1918. godine. Ona je najmlađe dete pokojnog princa Andreja Aleksandroviča iz Rusije, rođenog u Zimskoj palati u Sankt Peterburgu 1897. godine, koji je napustio Rusiju sa svojom porodicom.

Princeza u svojim memoarima govori o detinjstvu, školovanju kod kuće, brojnim dadiljama, ljubavi prema jahanju i ponijima. Knjiga sadrži i anegdote o britanskoj kraljevskoj porodici i njihovim britanskim rođacima, a princeza se još uvek smeje na jednu od ambicija svoje majke, a to je da se uda za princa Čarlsa.

Autobiografiju princeze Romanov na srpskom izdaće kompanija “Color Media Communications”.