Da li ste je već videli? Tašmajdanski park dobio jednu POSEBNU KLUPU (FOTO)

Tašmajdanski park
Beta

Prva klupa za dojenje postavljena je danas u Tašmajdanskom parku, a akciju je podržao Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu. U ime ovog sekretarijata, događaju je prisustvovala Danijela Marković, pomoćnica sekretara, koja je tom prilikom istakla da je cilj projekta da motiviše dojenje.

 

– U ranim mesecima života bebe dojenje je veoma važno i zato dajemo podršku da se to obavlja i na javnom mestu. Prva klupa za dojenje u Beogradu izrađena je u saradnji JKP „Zelenilo – Beograd” i „Keproma”, jednog od donatora Bebi kluba. Ovo je još jedan način unapređivanja projekta „Beogradski bebi klub” – istakla je Markovićeva. 

Klupe se postavljaju u okviru projekta “Mamino mesto za dojenje” kao jedne od ideja Radne grupe za unapređenje projekta “Beogradski bebi klub”.

 

Cilj projekta je da donatori bebi paketa učestvuju u raznim aktivnostima zajedno sa Gradom Beogradom. Uslediće postavljanje klupa i u Karađorđevom parku i na Zemunskom keju, a jedan od inicijatora ideje je i “Škola roditeljstva”. 

Srbija je pri dnu lestvice mama koje doje bebe, a dojenje na javnom mestu svojevrstan je tabu. Otuda je važno da se u budućnosti veći značaj posveti upravo dojenju, složili su se organizatori projekta.