Da li ste skoro prošli Makedonskom ulicom? Jedan njen deo krije VELIKU NOVOST (FOTO)

Makedonska
Wikipedia/Orjen

Nakon jednoglasne odluke Skupštine Beograda, deo Makedonske ulice i zvanično je juče postao Trg Politike, rekao je danas gradski menadžer Goran Vesić, koji je zajedno sa vršiocem dužnosti glavnog i odgovornog urednika Politike Žarkom Rakićem simbolično otkrio tablu sa novim nazivom.

 

– Današnji dan čini nas posebno ponosnim jer smo sa novinarima i zaposlenima u Politici uspeli da realizujemo zajedničku ideju. To je naš dug prema Politici kao nacionalnoj instituciji, ali i prema novinarima i urednicima koji su ovu novinsku kuću duže od jednog veka stvarali. Na ovaj način šaljemo poruku da nacionalne institucije treba da imaju svoja obeležja u Beogradu, a ne samo generali i političari – naveo je Vesić.

Direktorka Politike Nina Samardžić izrazila je veliku zahvalnost Beogradu, odbornicima Skupštine grada, zaposlenima u Politici i čitaocima, koji su ovim činom pokazali da umeju da se oduže i obeleže ne samo značajne pojedince i datume već i institucije koje su deo nacionalnog identiteta. 

– Naša prošlost doseže daleko, a naša budućnost još dalje. Neka živi Politika – poručila je Nina Samardžić.

Glavni urbanista Milutin Folić najavio je da će se, na osnovu arhitektonskog konkursa koji će uslediti u narednih nekoliko meseci, čitav ovaj prostor urediti. On je izrazio nadu da bi do kraja sledeće godine trg mogao da dobije jedinstven i osvežen izgled, posvećen u potpunosti pešacima, sa upečatljivim obeležjima Politike.loading...