Da li su apartmani na dan bolji od hostela?

Ako želite da provedete kratko vreme u Beogradu, sigurno se pitate koji je najbolji i najkvalitetniji smeštaj koji možete da dobijete. Bez obzira na uzrast i prirodu vašeg putovanja, da li ste u gradu turistički ili poslovno, apartmani se sve više preporučuju kao najbolji način odsedanja u gradu.

Pixabay.com

U poslednje vreme su apartmani koji se izdaju na dan u potpunosti nadmašili hostele, a čini se da polako uzimaju primat na tržištu i kad su hoteli u pitanju.

Zbog čega je to tako, zašto je bolje detaljno pregledati sajtove i pronaći stan na dan po sopstvenom ukusu i potrebama, a ne boraviti u hostelima, pogledajte u tekstu.

Odnos cene i kvaliteta

Jasno je da će cena smeštaja odigrati glavnu ulogu prilikom izbora. Hosteli su napravili svojevremeno revoluciju na tržištu, nudeći jeftine, pristupačne, a lokacijski dobre stanove za prenoćište. Doživljeni poput motela, „samo da se prenoći“, neretko su grupni, sa zajedničkim toaletima i drugim zajedničkim prostorijama. U hostelima se nije išlo na luksuz, nego na najprimarnije čovekove potrebe – krevet za spavanje, kupatilo za elementarnu higijenu, zajednička kuhinja za brzo pripremanje kafe ili čaja. I to je sve.

Danas su u ponudi opremljeni stanovi, na istim takvim odličnim lokacijama, sa zasebnim prostorijama, u kojima možete da imate potpunu privatnost. Apartmani su besprekorno čisti, redovno održavani, sa dobrom internet konekcijom i uglavnom snabdeveni manjim kuhinjskim aparatima.

Kada se uporedi kvalitet noćenja u hostelima i apartmanima, za skoro isti novac dobijate noćenje u stanovima koji nude udobnost porodičnog doma.

Sigurnost apartmana

Miran san je nešto što nema cenu. Bilo da ste na proputovanju sa ruksakom na leđima ili ste na poslovnom putu ili seminaru, sigurnost je nešto što je prioritet kod izbora mesta gde ćete boraviti. Želite da budete apsolutno bezbedni i vi i vaša imovina.

I dok smo u hostelima upućeni na ljude različitih interesovanja i životnih puteva, u apartmanima koji su deo neke stambene zgrade, nećemo imati taj turistički pritisak. Možemo da budemo smešteni zajedno sa ljudima koji tu zaista žive i da osetimo kako izgleda pravi život u Beogradu. Apartmani su apsolutno sigurni, u dobrim krajevima grada i pružaju neophodnu privatnost za miran i bezbedan boravak. U apartmanima ćete biti opušteni po pitanju sigurnosti, kao kod kuće.

Bolje nego kod kuće

Činjenica da u apartmanu možemo da se u potpunosti isključimo i odmorimo u miru i tišini, stavlja stanove na mesto iznad hostela, a ponekad čak i iznad smeštaja u hotelu. Radni dan, poslovni sastanak ili ambiciozni turistički obilazak grada završava se uglavnom u miru i tišini iznajmljenog stana koji podseća na porodični dom. Toplina i udobnost su naglašeni, opremljeni su svim onim što čini našu svakodnevnicu kod kuće, tako da nam boravak u drugom gradu lakše pada.

Međutim, mnogi apartmani luksuzom podsećaju na najbolje hotele i prevazilaze sva naša očekivanja. I dok hosteli često nemaju ni internet, ni klimu, u najboljim apartmanima (po gotovo istoj ceni) imaćete LCD televizore, optički internet, klimatizovane prostorije, a ponegde i đakuzi.

Ekskluzivni apartmani se nalaze u novim naseljima kao što su Beograd na vodi, ili u atraktivnim delovima grada, kao što su kondominijumi Novog Beograda, na Dorćolu, Vračaru ili Banovom Brdu.

Za razliku od hostela koji se nalaze u zgradama gde nema obezbeđenog parkinga, najbolji apartmani koji se iznajmljuju uglavnom imaju obezbeđenu ili garažu ili parking mesto.

Higijena i korona virus

Apartmani koji se iznajmljuju na dan su apsolutno neuporediva kategorija sa hostelima. Koliko god hosteli bili zanimljivi, originalni i imali umetnički vajb, kada je higijena u pitanju, uglavnom smo beskompromisni i želimo da sve bude besprekorno čisto. Ko je imao prilike da boravi u hostelima, znaće da to ume da bude faktor iznenađenja, odnosno pitanje nad kojim treba da brinete – hoćete li zateći sve u dobrom stanju ili ne?

U apartmanima nema rizika. Nameštaj je nov, ukusno namešten, a čišćenje se redovno organizuje u skladu sa potrebama i dogovorom sa vlasnikom. Odnos sa agencijom je transparentan, uvek se može dogovarati o specifičnim zahtevima i dobiti blagovremena informacija za sve što je potrebno.

Na kraju, boravak u izolovanim apartanima je najbolja zaštita u vreme korona virusa jer ste tu najmanje u kontaktu sa drugim osobama.

Zanimljivi enterijeri

I dok su nekada hosteli bili poznati po svom slobodnjačkom duhu i mladalačkoj estetici, danas je sve više apartmana koji su dizajnerski do detalja uređeni, što boravak u njima čini još prijatnijim i udobnijim. Da je to tako, potvrđuje i sve veći broj influensera koji iznajmljivanje stanova na dan koristi za fotografisanje ili snimanje video snimaka za društvene mreže!

Osim niže cene i kvalitetnije usluge, iznajmljivanje stanova ima i drugih prednosti. U agenciji za izdavanje su vam na raspolaganju ljudi koji će vam pomoći da se što bolje snađete u gradu i dođete do potrebnih informacija. Na vama je samo da se opustite, odmorite i uronite u nov poslovni izazov ili otkrivanje grada.