DA LI VAS OVO NA NEKOGA PODSEĆA: Vulin hoće da stavi VUČIĆEVE SLIKE u kancelarije? (VIDEO)

Vulin i Vučić
Dnevno.rs/Kolaž

Ministar odbrane Aleksandar Vulin nije potvrdio, ni demantovao tvrdnje medija da je naložio postavljanje fotografija predsednika Aleksandra Vučića u službene prostorije vojske i Ministarstva. On je dodao da bi postavljanje fotografija trebalo gledati "isključivo kroz jačanje kulta države".

 

Vulin je u Vojnom muzeju, gde je prisustvao obeležavanju dana te ustanove, rekao da “postoje interne procedure koje se sprovode” i da će se o njima izjasniti u javnosti kada budu završene, prenosi Insajder.net.

Odgovarajući na pitanje kako je moguće da se postave fotografije predsednika kada je u vojsci zabranjeno partijsko organizovanje, a Vučić je na čelu Srpske napredne stranke, Vulin je odgovorio da Član 111. Ustava navodi da “predsednik Republike izražava državno jedinstvo Republike Srbije”.

Nemojte gledati kroz predsednika koji vam se ne dopada ili dopada. To se treba posmatrati isključivo kroz jačanje kulta države Srbije – rekao je Vulin odgovarajući na pitanja novinarke Insajder.neta.

Na pitanje zašto ne poštuje član 112. Ustava, već Vučića naziva “vrhovnim komandantom”, iako toga nema u tom članu koji govori o komandovanju vojskom, Vulin je odgovorio da “u Vojsci Srbije imate više komandanata, ali onaj koji komanduje svima je vrhovni”.

Mediji su objavili da je ministar odbrane predložio da se u službene prostorije Ministarstva odbrane i Vojske Srbije postave fotografije predsednika Republike Aleksandra Vučića, a Ministarstvo je zatražilo da mu se dostave podaci o potrebnom broju fotografja, ali i ramova za fotografije predsednika.