DA SE NE ZABORAVI: Vojska u Zemunu podiže park u znak sećanja na nesrećno nastradlu Milicu Rakić

milica rakić
youtube/ screenshot

Ministar odbrane Zoran Đorđević, na inicijativu Opštine Zemun, doneo je odluku da Ministarstvo odbrane uredi park u ovoj opštini, koji čuva sećanje na malu Milicu Rakić.

 

Ministar odbrane Zoran Đorđević, na inicijativu Opštine Zemun, doneo je odluku da Ministarstvo odbrane uredi park u ovoj opštini, koji čuva sećanje na malu Milicu Rakić, saopstilo je danas to ministarstvo.

Ministar je odlučio da se spomen-park uredi kao poklon Opštini Zemun i da bude još jedan doprinos Ministarstva i Vojske obeležavanju i trajanju sećanja na ljude i događaje koje Srbija ne sme da zaboravi, jer su utkani u istoriju njene borbe za slobodu i život u miru i stvaranju.

U parku će biti popravljene ili obnovljene klackalice, ljuljaške, klupe i ostala oprema namenjena deci. Arhitekta će osmisliti šta je potrebno da se uradi kako bi park ponovo dobio moderan izgled, koji deca iz okoline mogu svakodnevno da koriste, navodi se u saopštenju.

Za realizaciju projekta zadužena je Uprava za infrastrukturu na čelu sa potpukovnikom Slobodanom Starčevićem. Za izvođenje radova zaduženi su Vojnograđevinska ustanova Beograd u saradnji sa Vojnograđevinskim centrom Beograd.