DA ZASIJA PRESTONICA: Najvažniji kulturno istorijski spomenik u Beogradu dobija NOVO OSVETLJENJE!

kalemegdan
Beoinfo

"Osvetlićemo i delove koji su do sada noću bili potpuno tamni i na taj način, ovaj najvažniji kulturno istorijski spomenik u Beogradu moći će da se obilazi u svako doba dana i noći."

 

Sahat kula, Leopoldova kapija, spoljašnost Stambol kapije i Sahat kapija na Kalemgdanu, dobile su novo, dekorativno osvetljenje. Osim ovih delova Kalemegdana, osvetljenje će dobiti i sve ostale kapije i zidine na Kalemegdanu, najavio je gradski urbanista Milutin Folić koji je sinoć u društvu direktora JP “Javno osvetljenje” Aleksandra Cincara Poposkog prisustvovao puštanju u rad novih svetiljki.

Osvetlićemo i delove koji su do sada noću bili potpuno tamni i na taj način, ovaj najvažniji kulturno istorijski spomenik u Beogradu moći će da se obilazi u svako doba dana i noći, rekao je Folić.

Prema njegovim rečima, ovo je samo deo projekta osvetljavanja javnih objekata u prestonici.

 

Nedavno smo osvetlili i Narodno pozorište, a sad sledi Narodni muzej, kao i još nekoliko objekata na potezu od Trga Republike, Vasine i Studentskog trga – kaže Folić i dodaje da su tu još samo dva objekta ostala neosvetljena.

On kaže da će i svi objekti na kojima su nedavno obnovljene fasade na Kosančićevom vencu i u Karađorđevoj, takođe dobiti dekorativno osvetljenje.