ĐACI ZADIVILI SRBIJU: Vratili vlasniku 4000 evra, a on je znao kako da im se oduži

Đaci iz Pojata, koji se nalaze na rekreativnoj nastavi na Zlatiboru, juče su sa najvišom ocenom položili lekciju ljudskosti i poštenja.

Novčanik
Pixabay.com

– Na Zlatiboru, gde smo na rekreativnoj nastavi, juče popodne smo krenuli od hotela do obližnje prodavnice da deca nešto kupe. Na putu, blizu marketa, se nalazio novčanik koji su deca primetila i obavestili me o tome. Podigli smo ga i u njemu pronašli 3.800 evra i 9.000 dinara – ispričala je učiteljica Vesna Vesković, a prenosi “Blic”.

U novčaniku je, osim novca, bila i bankarska kartica sa imenom vlasnika. Ovim tragom, odmah pošto su se iz kupovine vratili u hotel, đaci i učiteljica pokušali su putem interneta da pronađu vlasnika, ali nisu uspeli. Novčanik su odneli u policiju.

Pokazalo se da je vlasnik već bio prijavio da je izgubio novac. O pronalasku ga je obavestila policija, a on je kasnije poslao poruku učiteljici Vesni obavestivši da je želi da se zahvali njoj i njenih đacima.

– Sa jednom koleginicom po dogovoru sam se našla sa tim čovekom. Ispostavilo se da je on naš kolega, prosvetni radnik, koji je sa svojim đacima – srednjoškolcima na ekskurziji, a novac koji smo pronašli, spremio je za kupovinu automobila. Nudio nam je 100 evra za nagradu, ali mi smo to odbile. Na kraju nam je dao 3.000 dinara da kupimo deci slatkiše, što smo i učinile – ispričala je učiteljica iz Pojata.