DAČIĆ O SITUACIJI NA KOSOVU: “Mali smo, ali nismo glupi, pa da ne vidimo da se toleriše ideja Velike Albanije”

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je danas da je Srbija mala ali "nismo glupi" da ne vidimo da se iza njenih ledja toleriše ideja Velike Albanije, koja je "pljuvanje u lice" Evropskoj uniji, svima onima koji ubedjuju Srbiju da "budemo mirni, konstruktivni".

Ivica Dačić
Beta

“Znači mi ćemo da sedimo za stolom a oni će ispod stola da forsiraju formiranje Velike Albanije. Mi jesmo mali, ali nismo glupi”, rekao je Dačić, gostujući u Dnevniku Radio televizije Srbije.

Kometarišući izjave politikog vrha Prištine i Tirana o nacionalnom ujedinjenju Albanaca i otvaranju granice izmedju Albanije i Kosova, Dačić je rekao da je Pandorina kutija odavno otvorena priznavanjem nezavisnosti Kosova, a da je ovo sad promocija Velike Albanije.

“Kada smo mi na to upozoravali govoreno je da je to naša fantazija a sada o tome govore Rama, Tači, a ni Haradinaj nije drugačiji od njih”, rekao je Dačić, dodajući da takav “bezobrazluk traži oštar odgovor”.

Prema njegovim rečima, Priština i Tirana su navikli medjunarodnu zajednicu na “nenormalnost, a u uslovima opšteg ludila pametni ispadaju ludi”.

Na pitanje da li će medjunarodni faktori reagovati, on je rekao da ćemo se “načekati, jer to izgleda kao da zasedaju tibetanski mudraci”.