DAČIĆ OSUO PO KOSOVU: “Brukaju se u Njujorku, ono što se desilo sa premijerom Maroka je VELIKA BLAMAŽA”

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je u Njujorku da se u narednom periodu može očekivati da još više zemalja povuče priznanje nezavisnosti Kosova ili saopšti da to nikada nisu učinili.

Ivica Dačić
Beta

Dačić je iz Njujorka rekao za Radio-televiziju Srbije da će imati niz bilateralnih sastanaka sa predstavnicima i zemalja koje su priznale Kosovo i koji nisu.

On je kazao da sve što radi kosovska delegacija u Njujorku jeste “bruka”, jer borave po hodnicima sa propusnicama “ostali” (others) kako bi nekoga sreli.

– Mi smo inače protestovali, jer oni zloupotrebljavaju mirovnu misiju – kazao je Dačić i naveo da su predstavnici Prištine tražili nekoliko propusnica preko Departmana za mirovne misije kako bi ušli u sedište UN gde se održava generalna debata 73. zasedanja Generalne skupštine UN.

– Ništa im ne vredi, jer njihova priča je prazna – kazao je Dačić.

Šef srpske diplomatije je naglasio da prištinska delegacija nije zvanično pozvana i podsetio da njeni predstavnici “ne mogu da uđu u salu gde se održavaju sastanci, ali se nalaze po hodnicima”.

– U utorak je bila jedna velika blamaža gde je marokanski premijer sedeo i oni su mu prišli i posle toga stavili tvit da sa Marokom razgovaraju o uspostavljanju diplomatskih odnosa – rekao je Dačić.

On je dodao da ga je “odmah zvao marokanski ministar”.

– Oni su se prenerazili, napisali su demanti, znači sve što rade je bruka – kazao je Dačić.loading...