Dalibor Stanojević sa protesta u Beogradu: “Pretukli me oni koji IMAJU ZAŠTITU državne vlasti”

Jedan od organizatora protesta u Knjaževcu Dalibor Stanojević, koji je pretučen u tom gradu, obratio se večeras učesnicima skupa "Jedan od pet miliona" u Beogradu, navodeći da su ga pretukli oni koji "imaju zaštitu državne vlasti".

BETA

“Nisu me uplašili, ni mene ni vas, ni sve hrabre ljude koji širom Srbije protestuju protiv kriminalne vlasti”, kazao je Stanojević, koji ima vidne povrede glave, na protestu ispred Terazijske česme.

On je kazao da će vlast morati da odgovara za “sve razbijene glave, zapaljene kuće, krvave košulje”, podižući svoju okrvavljenu košulju kako bi je okupljeni videli.

Profesorka Filološkog fakulteta u Beogradu Biljana Stojković najavila je da će u ponedeljak ili utorak biti organizovano potpisivanje žalbe na odluku kojom je doktorat Siniše Malog prihvaćen kao originalan.

“Biće stotine nas koji će stati iza ovoga“, kazala je profesorka i ocenila da “svi znaju da je doktorat Siniše Malog plagijat bar 30 odsto”.

Ona je pozvala sve profesore da dignu glas protiv takvih i sličnih dešavanja.

Novinar Nenad Kulačin je ocenio da protesti ne smeju da se ugase “kakvi god bili”, jer po njegovim rečima, pritisak na vlast mora biti stalan dok se ne dobiju slobodni mediji i fer izbori.

“Ako stanu protesti, prvorodjeni će doživotno vladati”, kazao je Kulačin.

On je poručio opoziciji da “devojka ne može da bude malo trudna” i da zato mora jasno da se opredeli da li bojkotuje rad Skupštine Srbije ili ne, posebno s obzirom na sednicu parlamenta o Kosovu i Metohiji na kojoj će 27. maja govoriti i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Posle obraćanja kod Terazijske česme, učesnici skupa krenuli su u šetnju centralnim gradskim ulicama a na čelu kolone od nekoliko hiljada gradjana, nose veliki transparent “Stop krvavim košuljama”.

Početak kolone stigao je do Svetogorske ulice dok je začelje bilo na raskrnici Dečanske i Nušićeve ulice. Najavljeno je da će tokom šetnje obilaziti “institucije iluzija” pa su se najpre zaustavili kod sedišta REM-a Trgu Nikole Pašića kako bi izrazili nezadovoljstvo radom tog tela a potom su se zaustavljali i ispred prostorija “Informera”, “Večernjih novosti” i “Politike”.

“Ua svakom ko ne sme da kaže ne cenzuri”, čulo se sa razglasa koji prati učesnike protestne šetnje.