DAN POSLE NEZAPAMĆENE TRAGEDIJE KOD NIŠA: Evo šta je sa povređenima i kakvo je STANJE VOZAČA autobusa

Troje od 13 putnika koji su teško povređeni u sudaru putničkog voza i autobusa i dalje je u veoma teškom stanju i životno su ugroženi, dok je stanje ostalih stabilno i oni se oporavljaju na različitim klinikama, saopštili su danas direktor KC Niš Zoran Radovanović i doktor Hadži Bojan Marjanović.

Beta

– Muškarac (31) koji ima teške povrede trbuha i ekstremiteta noćas je operisan i životno je ugrožen. Dvoje dece (16) je takođe životno ugroženo, ali kod njih imamo diskretno poboljšanje stanja – izjavio je Hadži Marjanović na konferenciji za novinare.

On je kazao da je stanje ostalih 10 putnika koji su sa teškim povredama zbrinuti u Urgentnom centru u Nišu stabilno.

– Vozač autobusa se nalazi u veštački indukovanoj komi. On ima komplikovane povrede glave, grudnog koša i trbuha – izjavio je Hadži Marjanović.

Poznat uzrok STRAVIČNE NESREĆE kod Niša?! Do sudara najverovatnije došlo zbog OVOG propusta

Prema njegovim rečima, troje dece biće u toku dana prebačeno na Kliniku da za dečiju hirurgiju.

Direktor Kliničkog centra Niš Zoran Radovanović izjavio je da se petoro dece oporavlja na Dečijoj hirurškoj klinici i njihovo stanje je dobro, tako da bi uskoro mogli da budu pušteni kućama.

PRVE SLIKE TRAGEDIJE KOD NIŠA: Prizori užasa, voz od siline AUTOBUS POCEPAO NA POLA (FOTO+VIDEO)

Radovanović je kazao da su u jednoj od najvećih tragedija koja se dogodila na području Niša sve zdravstvene ustanove u Nišu dale svoj maksimum.

Na lečenju u Kliničkom centru Niš trenutno se nalaze 24 osobe, a među njima je najviše dece rođene 2002. i 2003. godine.

U nesreći koja se juče u 7.30 dogodila na pružnom prelazu kod Donjeg Međurova nastradalo je petoro putnika autobusa, a među njima i dvoje dece.

U Nišu je danas dan žalosti.