Dan za izbegavanje sunca: U Srbiji vrelo i sa vetrom

Selo
Wikipedia/Planinski Vihor

U Srbiji sunčano i tropski toplo. Duvaće slab do umeren jugoistočni vetar, u košavskom području povremeno jak, na jugu Banata sa olujnim udarima i preko 70 km/h.

 

Minimalna temperatura od 16 do 22°C, maksimalna dnevna od 32 do 36°C. Tokom noći na severozapadu se očekuje naoblačenje i osveženje sa pljuskovima, grmljavinom i pojačanim severozapadnim vetrom, a biće uslova i za grmljavinske nepogode.

U Beogradu sunčano i tropski toplo. Duvaće umeren do jak jugoistočni vetar. Minimalna temperatura 21°C, maksimalna dnevna 35°C.

Za vikend umereno do potpuno oblačno i svežije sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U subotu će biti uslova i za obilnije pljuskove, a ponegde i za grmljavinske nepogode. Maksimalna temperatura biće u padu za 5 do 10 stepeni, ponegde i više.

U nedelju sredinom dana u severnim, a posle podne i uveče i u ostalim predelima očekuje se postepeni prestanak padavina i razvedravanje. Početkom i sredinom sledeće sedmice biće sunčano. Jutra će biti sveža, ponegde i maglovita, a tokom dana umereno toplo, maksimalna temperatura od 25 do 30°C.

Biometeorološka prognoza za petak, 5. avgust

Termički uslovi znatno iznad prosečnih vrednosti neće pogodovati hroničnim bolesnicima. Najugoženije grupe hronično obolelih mogu biti osobe sa srčanim i psihičkim obolјenjima. Osećaj umora i glavobolјa se mogu javiti kao meteoropatske reakcije. Preporučuje se izbegavanje boravka na otvorenom u periodu od 11 do 16 časova, kao i smanjenje fizičkih napora. Učesnicima u saobraćaju neophodna je dodatna pažnja.loading...