DANAS JE PRAZNIK: Beograđani, parkiranje je BESPLATNO, prodavnice rade, ali EVO KAKO VOZI GSP

Ulice Raskrsnica
Petar Marković/Dnevno.rs

Na Dan primirja u Prvom svetskom ratu radiće zanatski i trgovinski objekti na teritoriji grada Beograda, kao i benzinske stanice, saopštavaju iz Sekretarijata za privredu.

 

Dežurne prodavnice pretežno prehrambene robe (hipermarketi, supermarketi, superete, mini-marketi i drugi) moraju da rade u petak  najmanje od 9 do 12 sati. Radnje u kojima se obavlja trgovina na malo pretežno neprehrambenog asortimana i posebni trgovinski formati mogu biti zatvoreni.

Benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji Beograda radiće od 00 do 24 sata, a ostale benzinske  stanice u gradu najmanje od 6 do 20 sati.

Dežurne prodavnice u vreme državnih i drugih praznika dužne su da raspored, početak i završetak radnog vremena istaknu na vidnom mestu, najmanje tri dana pre dana državnog i drugog praznika.

Svi trgovinski i zanatski objekti na dan državnog praznika – Dan primirja u Prvom svetskom ratu mogu biti otvoreni i mogu raditi duže od radnog vremena navedenog u ovom saopštenju.

Sve pijace u sastavu JKP „Gradske pijace” radiće sutra, na Dan primirja u Prvom svetskom ratu uobičajeno, saopštavaju iz „Gradskih pijaca”.

Zelene pijace će raditi od 6 do 19 časova. Garaža na pijaci „Zeleni venac” radiće po redovnom poslovnom radnom vremenu od 6 sati do 21 čas. Otvoreni tržni centar – Novi Beograd (popularni „Buvljak”) radiće od 8 do 16 časova, a Dušanovac – prodaja iz vozila od 19 do 5.30 časova.

„Pijaca za promet starih stvari i robe sa greškom – Miljakovac” radiće od 6 do 19 časova, dok će Tržni centar „Krnjača” (cvetna pijaca)  raditi od 11 do 8  časova narednog dana.

„Veletržnica Beograd” će za praznik raditi  24 časa neprekidno.

JKP „Parking servis” obaveštava korisnike svojih usluga da povodom obeležavanja Dana primirja u Prvom svetskom ratu u petak, 11. novembra, neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada. Šalteri za rad sa strankama u Takovskoj 31, Mileševskoj 51 i Kraljice Marije 7, biće zatvoreni u petak.

Sve javne garaže, posebna i SMS parkirališta biće otvoreni na dan praznika i radiće po uobičajenom sistemu naplate, kao i Služba za prenos vozila.

Naplata i kontrola parkiranja u zoniranim delovima grada, kao i svi šalteri, radiće po uobičajenom radnom vremenu od subote, 12. novembra. 

GSP vozila će saobraćati po nedeljnom redu vožnje.loading...