Danas još jedan PROTEST “1 od 5 MILIONA”: Zahtevi stari, ali obratiće se JEDAN NOVI GOVORNIK

Protest protiv aktuelne vlasti pod nazivom "Jedan od pet miliona" biće danas održan u Beogradu na platou ispred Filozofskog fakulteta.

Beta

Na skupu će biti održan šesti put, pored jednog od organizatora protesta glumca Branislava Trifunovića govoriti i predsednica nevladine organizacije Evropski pokret sa Kosova i Metohije Rada Trajković.

Prvi protesti su inicijalno organizovani zbog napada na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića i još dvojicu aktivista, kada je zatraženo da vlast prestane sa nasiljem protiv neistomišljenika i da se pronadju nalogodavci napada.

BANE TRIFUNOVIĆ OTVORENO O SVEMU: “Na vlasi je neki POLUSVET željan osvete”

Zahtevi su prošireni, traži se pet minuta na RTS-u za proteste, jednako izveštavanje o svim političkim opcijama na javnom medijskom servisu, pronalazak počionilaca i nalogodavaca ubistva predsednika inicijative SDP Olivera Ivanovića i nalogodavaca napada na novinara Milana Jovanovića.
Traži se i ostavka ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića kao i smene generalnog direktora Radio-televizije Srbije Dragana Bujoševića i urednika Informativnog programa RTS-a Nenada Lj. Stefanovića.

Danas će biti održan i drugi protest u Kragujevcu “Budi jedan od pet miliona – Kragujevac”.