Danas malo i umereno oblačno, ponegde sa slabim padavinama

Oblačno
Beta

U Srbiji će danas preovlađivati malo i umereno oblačno vreme, samo ujutro u južnim krajevima oblačno, ponegde sa slabim padavinama, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

 

Duvaće umeren i jak, u južnom Banatu povremeno olujni, jugoistočni i istočni vetar, koji će posle podne biti u slabljenju. Jutarnja temperatura kretaće se u intervalu od -1 do 5 stepeni, najviša dnevna od 7 do 13 stepeni.

U Beogradu će biti pretežno sunčano, sa umerenim i povremeno jakim jugoistočnim i istočnim vetrom, koji će posle podne slabiti. Jutarnja temperatura biće 4, a najviša dnevna 12 stepeni.

U Srbiji će do nedelje biti uglavnom suvo i sunčano vreme, samo će u subotu doći do prolaznog naoblačenja, ponegde sa slabim padavinama. U jutarnjim satima mestimično je moguć slab mraz, a dnevna temperatura kretaće se oko prosečnih vrednosti, pa neće doći do topljenja snega. Od ponedeljka do kraja nedelje biće  umereno do potpuno oblačno, mestimično sa kišom, na visokim planinama sa snegom.

U Beogradu će do nedelje biti pretežno sunčano, samo će u subotu nastupiti prolazno naoblačenje, ali će se zadržati suvo. Od ponedeljka do kraja nedelje biće umereno do potpuno oblačno, povremeno sa kišom, dok će se temperatura kretati oko prosečnih vrednosti za ovo doba godine.

Biometeorološka prognoza za sredu, 16. mart 2016.

Biometeorološke prilike mogu biti nešto povoljnije za hronično obolele i osetljive osobe. Oprez se savetuje kardiovaskularnim bolesnicima i astmatičarima, posebno u jutarnjim satima. U košavskom području, izražene tegobe moguće su kod osoba sa osetljivim nervnim sistemom. Mogući su glavobolja i promenljivo raspoloženje.