DANAS NIGDE BEZ KIŠOBRANA! RHMZ izdao upozorenje za naredne dane, a evo kada stiže razvedravanje

Tokom prepodneva na severu, a popodne i u ostalim krajevima mestimično kiša, pljuskovi i grmljavina. Moguće su i kratkotrajne vremenske nepogode – obilne padavine, grad i olujni vetar, upozorava RHMZ. Ujutro temperatura od 16 do 21, tokom dana od 27 stepeni do 31 stepen. Slično vreme i sutra.

kiša
Pixabay.com

Tokom jutra je, po kotlinama i rečnim dolinama, moguća kratkotrajna magla.

U toku dana promenljivo oblačno. Pre podne na severu, posle podne i uveče i u ostalim krajevima mestimično sa kišom, pljuskovima i grmaljavinom.

Ponegde se očekuju i vremenske nepogode sa obilnim padavinama za kratak period i gradom, a u zoni pljuska i sa jakim i olujnim vetrom.

Narandžasti meteo-alarm je na snazi u Vojvodini i zapadnoj Srbiji, dok je u ostatku zemlje žuto meteo upozorenje.

Vetar slab do umeren, jugoistočni, od sredine dana na severu u skretanju na severozapadni.

Prognozira se najniža temperatura od 16 do 21, dok bi najviša dnevna temperatura trebalo da se kreće od 27 do 31 stepen.

Slično vreme i u sredu, razvedravanje od četvrtka 

Sutra se očekuje slično vreme – promenljivo oblačno i svežije, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljaviinom.

Ponegde su moguće i vremenske nepogode sa obilnim padavinama za kratak period, u zoni pljuska jak i olujni vetar. U većem delu zemlje na snazi će biti žuti meteo-alarm, osim u Banatu i istočnoj Srbiji gde će na snazi biti narandžasto upozorenje.

Vetar slab do umeren, severozapadni. Jutarnja temperatura će se kretati od 15 do 19, a najviša dnevna od 25 do 27 stepeni.

U četvrtak tokom prepodneva promenljivo oblačno, mestimično sa kišom i pljuskovima. Od sredine dana razvedravanje, najpre na severu i severozapadu.

Toplije i sunčano vreme se očekuje u petak i za dane vikenda.