Danas pretežno sunčano, ali poslepodne moguća kiša

Sunce
Dnevno.rs

U Srbiji danas prolazno naoblačenje i manje osveženje, a tokom dana biće kiše, ponegde i lokalnih pljuskova sa grmljavinom.

 

Vetar slab do umeren, promenljivog pravca. Maksimalna temperatura od 20 do 27°C. U toku večeri očekuje se prestanak padavina i razvedravanje.

U Beogradu danas prolazno naoblačenje i manje osveženje, koje će tokom dana doneti kišu i lokalne pljuskove sa grmljavinom. Vetar slab do umeren, promenljivog pravca. Maksimalna temperatura 22°C. U toku večeri očekuje se prestanak padavina i razvedravanje.

Narednih dana promenljivo oblačno, sparno i nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Ponegde se očekuju i grmljavinske nepogode sa gradom, olujnim vetrom i obilnijim pljuskovima. Temperatura u manjem padu i u većini predela kretaće se uglavnom od 21 do 27°C. U sredu sunčano i toplije, maksimalna temperatura od 25 do 29°C.

Biometeorološka prognoza za petak, 10. jun

Kardiovaskularnim bolesnicima i osobama sa respiratornim obolјenjima se savetuje oprez usled očekivanog uticaja biometeorološke situacije. Nervoza, pospanost i glavobolјa su moguće kod meteoropata. Neophodna je dodatna pažnja učesnika u saobraćaju.