Danas SUNČANO I TOPLO, ali STIŽE NAOBLAČENJE, a evo kakvo će VREME BITI ZA VIKEND

Žena
Pixabay.com

U Srbiji pretežno sunčano i toplo. Posle podne i uveče u severnim i severozapadnim predelima Srbije očekuje se naoblačenje, a u toku noći ponegde će biti kiše i lokalnih pljuskova sa grmljavinom.

 

Pre podne će duvati slab do umeren istočni i jugoistočni vetar, posle podne u skretanju na severozapadni, a u toku večeri na severu će biti u pojačanju. Minimalna temperatura od 12 do 18°C, maksimalna dnevna od 26 do 30°C.

U Beogradu pretežno sunčano i toplo. Posle podne i uveče očekuje se povećanje oblačnosti, a u toku noći biće uslova za kišu ili pljuskove sa grmljavinom. Pre podne će duvati slab do umeren istočni i jugoistočni vetar, posle podne severozapadni, uveče i u toku noći u pojačanju. Minimalna temperatura 17°C, maksimalna dnevna 30°C.

Za vikend promenljivo oblačno, vetrovito i osetno svežije, ponegde sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Duvaće umeren do jak severozapadni vetar. Maksimalna temperatura u subotu od 20 do 24°C, a u nedelju od 16°C na jugu do 24°C na severu Srbije, piše Weather2umbrella.

U ponedeljak na severu i na zapadu sunčano i toplo, u ostalim predelima promenljivo oblačno, a na jugu i na istoku sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Maksimalna temperatura od 24°C na jugu do 30°C na severu Srbije.

U utorak sunčano i toplo, maksimalna temperatura od 26°C na jugu do 33°C na severu Srbije.