Danas sunčano, uveče moguća kiša

Vreme
Dnevno.rs/Petar Marković

U Srbiji danas prepodne pretežno sunčano, a posle podne stiže postepeno naoblačenje sa zapada, ponegde s kratkotrajnom kišom, saopštio je Hidrometeorološki zavod Srbije.

 

Vetar će biti slab i umeren, južni i jugoistočni, u skretanju na jugozapadni i zapadni.

Jutarnja temperatura od minus 2 do 4, najviša dnevna od 13 do 18 stepeni.

U Beogradu prepodne pretežno sunčano, od sredine dana postepeno naoblačenje uz mogućnost kratkotrajne kiše. Vetar će biti slab, pre podne jugoistočni, popodne u skretanju na jugozapadni. Jutarnja temperatura oko 4 a najviša oko 15 stepeni.

U Srbiji će u utorak biti promenljivo oblačno, u većini mesta suvo, samo ponegde sa kratkotrajnom kišom. Zatim se očekuje pretežno sunčano i veoma toplo sa maksimalnom temperaturom u većini mesta od 20 do 25 stepeni, samo se u subotu očekuje prolazno naoblačenje sa malom šansom za padavine i manjim padom temperature.

U Beogradu će u utorak biti promenljivo oblačno s kratkotrajnom kišom. Od srede pretežno sunčano sa maksimalnom temperaturom od 20 do 25 stepeni, samo se u subotu očekuje prolazno naoblačenje, s malom šansom za padavine i manjim padom temperature.

Biometeorološka prognoza za ponedeljak, 28. mart 

Očekivana biometeorološka situacija može uticati nepovolјno na kardiovaskularne bolesnike i astmatičare. Neraspoloženje i bolovi u mišićima su moguće meteoropatske reakcije.