Danas toplo sa temperaturom do 20 stepeni, uveče naoblačenje s kišom

Vreme
Beta

U većem delu Srbije danas će biti suvo i toplo a naoblačenje s kišom, padom temperature i pojačanim severozapadnim vetrom koje će sredinom dana zahvatiti severne, do kraja dana i u toku noći proširiće se i na ostale krajeve, saopštio je Hidrometerološki zavod Srbije.

 

Vetar će biti slab i umeren jugozapadni, posle podne u pojačanju i skretanju na severozapadni. Jutarnja temperatura kretaće se od 1 do 10 a najviša dnevna od 11 na severu do 20 stepeni na jugoistoku.

U Beogradu će danas tokom većeg dela dana biti suvo i toplo uz postepeno povećanje oblačnosti. Uveče i u toku noći biće povremeno sa kišom. Vetar slab i umeren jugozapadni, u toku noći u pojačanju i skretanju na severozapadni. Jutarnja temperatura kretaće oko 9, najviša dnevna oko 16 stepeni Celzijusa.

U Srbiji će u četvrtak biti oblačno i hladnije sa umerenim i jakim severozapadnim vetrom, na severu uglavnom suvo, a u ostalim krajevima mestimično sa kišom, na planinama sa snegom. U toku noći na severu, a u petak ujutru i pre podne i u ostalim krajevima biće ponegde slabe padavine, na planinama sneg. Za dane vikenda i početkom sledeće sedmice predviđa se pretežno sunčano i toplije s pojačanim južnim i jugoistočnim vetrom. U utorak će biti naoblačenje s kišom, a u sredu suvo i hladnije.

U Beogradu se u četvrtak očekuje oblačno i hladnije sa umerenim i jakim severozapadnim vetrom, povremeno s kišom. U petak ujutru i pre podne pretežno oblačno, moguća je slaba kiša, posle podne razvedravanje. Za dane vikenda i početkom sledeće sedmice predviđa se pretežno sunčano i toplije s pojačanim južnim i jugoistočnim vetrom. U utorak će doći do naoblačenja s kišom, a u sredu suvo i hladnije.

Biometerološka prognoza sredu, 3. februar 2016:

Biometeorološka situacija može uticati relativno nepovolјno na većinu hronično obolelih. Kod astmatičara i srčanih bolesnika tegobe će biti najizraženije. Problemi sa snom, bolovi u mišićima i razdražlјivost su moguće meteoropatske reakcije.