DANAS U 18 ČASOVA: Peti protest “JEDAN OD PET MILIONA” u Beogradu, govoriće DVOJICA GLUMACA

Peti protest gradjana protiv nasilja pod sloganom "Jedan od pet miliona" biće održan danas u 18 sati u Beogradu, a najavljeno je da će govoriti glumci Radoslav Milenković i Branislav Trifunović.

BETA/EMIL VAS

Organizatori su na Fejsbuk stranici “Stop krvavim košuljama” objavili zahteve, među kojima “Da MUP prebrojava kriminalce, a ne demonstrante”, “Da se zapošljavamo znanjem, a ne partijskom knjižicom”, “Da se grad kiti SMS porukama, a deca leče državnim novcem”.

Prvi protesti su inicijalno organizovani zbog napada na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića i još dvojicu aktivista, kada je zatraženo da vlast prestane sa nasiljem protiv neistomišljenika i da se pronadju nalogodavci napada.

Zahtevi su prošireni, traži se pet minuta na RTS-u za proteste, jednako izveštavanje o svim političkim opcijama na javnom medijskom servisu, pronalazak počionilaca i nalogodavaca ubistva predsednika inicijative SDP Olivera Ivanovića i nalogodavaca napada na novinara Milana Jovanovića.

Na poslednjem protestu 29. decembra zatražena je i ostavka ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je posle prvog protesta u Beogradu 8. decembra rekao da neće podleći pritisku ulice, makar na proteste izašlo pet miliona ljudi, da bi posle izjavio da je spreman da sasluša nezadovoljne gradjane, ali da neće da podleže pritiscima opozicije.

Protest će danas biti održan i u Kragujevcu u 18 časova pod sloganom “Budi jedan od pet miliona – Kragujevac”.