Danas umereno oblačno i suvo, temperatura do 14 stepeni

Vreme
Beta

U većem delu Srbije danas će biti umereno oblačno i suvo, uz slab do umeren vetar i temperaturu do 14 stepeni Celzijusa, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

 

Uveče u južnim, a tokom noći u centralnim i istočnim krajevima očekuje se naoblačenje s kišom, a na planinama sa snegom. Jutarnja temperatura biće od tri do sedam, a najviša dnevna od 10 do 14 stepeni.

RHMZ upozorava da se u nedelju 13. marta i u ponedeljak pre podne očekuju obilnije padavine, u većini mesta od 10 do 30 milimetara, a u istočnim, južnim, jugozapadnim i centralnim delovima lokalno i oko 40 milimetara, dok će na planinama iznad 1.000 metara biti oko 20 centimetara novog snega, za ceo period.

U Beogradu će danas biti umereno oblačno i suvo, uz slab do umeren vetar, a tokom noći se očekuje naoblačenje s kišom. Jutarnja temperatura biće oko sedam, a najviša dnevna oko 12 stepeni.

U Srbiji će u nedelju i ponedeljak pre podne biti oblačno s kišom, a na planinama sa snegom. U većem delu zemlje očekuje se od 10 do 30 milimetara novih padavina, a u južnim, jugozapadnim, centralnim i istočnim krajevima lokalno i više, oko 40 milimetara.

U ponedeljak posle podne očekuje se prestanak padavina i delimično razvedravanje.

U utorak će u većini mesta biti suvo, a posle podne se očekuje novo naoblačenje s kišom i susnežicom, a u brdsko-planinskim predelima sa snegom uz pad temperature.

U sredu će postepeno prestati padavine, a nakon toga će biti suvo i hladnije vreme, u jutarnjim časovima mestimično uz slab mraz.

Biometeorološka prognoza za subotu, 12. mart:

Hronično obolelim osobama i meteoropatama se savetuje oprez usled nepovolјnih biometeoroloških prilika. Naročito izražene tegobe mogu imati astmatičari i kardiovaskularni bolesnici.

Meteoropatske reakcije moguće su u vidu promenlјivog raspoloženja i glavobolјe.