DANAS ZASEDA KRIZNI ŠTAB: Izvesno uvođenje NEKIH MERA, struka opominje da sve više obolevaju OSOBE IZ OVE GRUPE

Prema poslednjim podacima, koronavirus je potvrđen kod još 3.866 građana Srbije, a testirano je 15.769 uzoraka. Od posledica zaraze preminulo je još 17 osoba.

Beoinfo

Na bolničkom lečenju je 4.109 pacijenta, od kojih su 173 na respiratoru.

Epidemiolog Predrag Kon rekao je, gostujući u emisiji RTS-a Četvrtkom u 9, da trenutna epidemijska situacija nije dobra, vanredna je, a u pojedinim mestima povremeno i katastrofalna.

Pukovnik dr Ivo Udovičić, komandant Vojnomedicinskog centra Karaburma, kaže da je u poslednje vreme primetan porast broja onih sa teškom kliničkom slikom, dodajući da je veliki pritisak na intenzivnoj nezi.

Kovid bolnice u Beogradu su skoro popunjene, a povećana potrošnja kiseonika potvrđuje da je povećan i broj pacijenata s teškom kliničkom slikom, upozorio je prof. dr Nebojša Lađević, direktor Centra za anesteziologiju KCS i koordinator svih bolnica u Srbiji. Ukazao je i da je u kovid bolnicama sada sve više i mlađih pacijenta.

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je u Srbiji pređen broj od milion vakcinisanih građana. Istakla je da je vakcinisano 95 odsto prijavljenih iz prioritetnih grupa i pozvala sve ljude, svih starosnih dobi, da se prijave.

DIREKTOR KORONA BOLNICE U ARENI UPOZORIO GRAĐANE: “Događa se nešto strašno”