DECA NA NOVOM BEOGRADU NIKAD SIGURNIJA: Svi vrtići i osnovne škole ubuduće pod VIDEO NADZOROM

vrtić
Pixabay

Komandno-bezbednosni centar, iz kojeg će video nadzorom biti praćena dešavanja u svim osnovnim školama i vrtićima na Novom Beogradu, otvoren je danas u toj opštini.

 

Predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić rekao je da se nada da je pokrivanje 58 objekata, odnosno svih osnovnih škola i vrtića na teritoriji te gradske opštine, samo početak.

“Projekat je moguće nadograđivati, brojem kamera, ali i proširenjem na lokacije poput zelenih površina i igrališta, koje budu procenjene kao opasne. I ovo je iznad naših nadležnosti, ali smo smatrali da je dobra stvar i nadam se da ćemo uspeti da obezbedimo i srednje škole, ali za sada su mlađa deca bila prioritet”, kazao je Šapić.

On je pozvao ostale gradske opštine da se uključe u projekat.

OGLAS koji je ‘SLOMIO SRCA’ Beograđanima: Ovaj čovek je samo želeo da ima FIĆU, a onda se desilo OVO!

“Kada bi se svaka opština uključila, mogao bi da se napravi veliki gradski centar. Smatram da su u ovom momentu novobeogradska deca najbezbednija u glavnom gradu”, rekao je Šapić.

Šapić je naglasio da je projekat u celosti osmišljen u saradnji sa policijom i Poverenikom za informacije od javnog značaja.

“Ranije su direktori škola zvali, a sada mi komunicramo direktno. Time ćemo i policiji olakšati posao jer su ranije izlazili na teren, a da nisu znali tačno gde. Snimaće se 24 časa, operateri će nadzirati od osam do 20 časova, a noćni snimci biće dostupni policiji”, objasnio je Šapić.

U pitanju je prvi takav centar u Beogradu a ukupno će za njegovo uspostavljanje biti utrošeno oko 25 miliona dinara.