Preslatka malena devojčica održala je veoma važnu životnu lekiju jednoj prodavačici, i pored činjenice da ima samo dve godine...

 

Koliko su deca divna stvorenja pokazuje i priča majke Brendi Bener iz Južne Karoline koja je javno podelila događaj o tome kako je njena dvogodišnja ćerka, bukvalno, začepila usta prodavačici!

Naime, majka je svoju devojčicu odlučila da nagradi zbog toga što mesec dana nije nosila pelenu. Odvela je malenu Sofiju u prodavnicu da izabere igračku koju želi.

Ona je od svih igračaka izabrala tamnoputu lutku koja joj se najviše svidela. Kada je sa majkom došla do kase, usledio je pravi šok. Ne za djevojčicu jer ona nije znala o čemu je reč, već za majku koja je itekako dobro znala na šta prodavačica cilja.

Pošto je Sofija izabrala lutku crne boje kože, prodavačica je prvo pitala majku da li je to možda rođendanski poklon za neku devojčicu. Mama Brendi je objasnila da nije, već da je to nagrada što njena ćerkica koristi nošu, a ne pelene.

Prodavačica se okrenula ka Sofiji i rekla nešto što je veoma razljutilo majku.

Dušo, da li sigurna da je to lutka koju želiš? – pitala ju je prodavačica.

Da, molim vas – odgovorila je dvogodišnjakinja.

Ali ona ne izgleda kao ti. Imamo puno drugih lutaka koje više liče tebi – bila je uporna prodavačica, ali devojčica se snašla pre nego što je majka išta rekla.

Izgleda kao ja. Ona je doktorka, a i ja sam. Ja sam lepa devojčica i ona je isto. Vidite li njenu lepu kosu? I njen stetoskop? – kazala je Sofija.

Srećom, prodavačica je odustala i samo je rekla “O, to je lepo”, a ovo iskustvo mi je samo pokazalo da nismo rođeni s pretpostavkom da je boja kože važna – napisala je na Fejsbuku majka koja je podelila svoje iskustvo i zbog toga “zaradila” više od 570 hiljada lajkova. 

Ovo je samo još jedan dokaz, koliko treba da slušamo šta nam deca poručuju, jer njihova iskrenost neretko bude velika lekcija za starije ljude.