Dečak koji pušio 40 cigareta dnevno, SADA izgleda OVAKO

Aldi
Screenshot

Aldi Rizal je još kao dvogodišnjak iz siromašnog sela u Indonezijskoj Sumatri zaprepastio svet - pušio je 40 cigareta dnevno.

 

Srećom, u tu priču umešala se indonezijska vlada, te pokrenula kampanju kako bi rešili problem sa decom pušačima. Dečak je tako išao u rehabilitacioni centar, te se uspeo da reše ove loše navike.

Ipak, dečak je 40 cigareta dnevno sada zamenio nenormalno velikim količinama hrane, pa je tako ponovo snimljen dokumentarac o njemu.

– Mnogi  još nude Aldija cigaretama, ali Aldi ne puši. On kaže kako voli doktora Kaku Setoa i da bi on bio tužan ako opet počne pušiti i razboli se – izjavila je majka Diane Rizal (28) i dodala kako je na početku imao strašne izlive besa, ali to je prestalo.

Aldi sada guta hranu kao što je nekada cigarete i sad ih brine njegova težina. Aldi ima 24 kilograma, a trebao bi imati između 17 i 19 kg.

Kada je prestao pušiti, ucjenjivao je majku da će zapaliti ako mu ne kupi igračke. Lupao je glavom o zid, ako ne bi dobio što želi.  Jede povrće i ribu, ali u puno manjim porcijama.

Dečaka su odveli kod nutricioniste koji im je dao savete za ishranu i tako dečak sada uglavnom jede ribu i povrće. Ipak, doktori su zabrinuti da je pušenje ostavilo trajne posledice kada je njegova kilaža u pitanju.