DECENIJAMA ROBIJAO ZBOG JEZIVIH ZLOČINA: Osuđenik pronađen mrtav u Zabeli!

Lazar Stevanović (69), koji je pola života proveo na robiji zbog seksualnog zlostavljanja, umro u zatvorskoj bolnici. Uzrok smrti utvrdiće obdukcija.

Zatvor
pixabay.com/ilustracija

Stevanović je bio u požarevačkoj Zabeli na izdržavanju zatvorske kazne zbog pokušaja zlostavljanja maloletnice, a telo je prevezeno na obdukciju kako bi se utvrdio uzrok smrti.

– Stevanović je iz Zabele prevezen u Beograd. Zatečen je mrtav u krevetu, a prema prvim informacijama, nije imao povreda po telu. Istraga o ovom slučaju je u toku – kaže za “Pink” izvor iz istrage.

Prema njegovim rečima, Stevanović je više puta hapšen i osuđivan je zbog sedam silovanja, a na meti monstruma bile su žene, devojke, ali i maloletnice.

– On je u februaru 2016. izašao iz zatvora, u kojem je proveo 10 godina zbog silovanja. Živeo je kao beskućnik jer ga je sin izbacio iz kuće u strahu za svoje dve maloletne ćerke. Samo sedam meseci kasnije, Stevanović je ponovo završio iza rešetaka. On je tad u centru Valjeva pokušao da siluje učenicu valjevske gimnazije rodom iz Mionice koja je tad imala 16 godina – priča sagovornik.

Kako dodaje, monstrum je devojčici rekao da je prijatelj njenog oca i da treba nešto da joj preda, pa ju je namamio u podrum zgrade.

– Kad su ušli u podrum, Stevanović je maloletnici među grudi gurnuo novčanicu od 100 dinara i pokušao da je zagrli. Devojčica je brzo odreagovala, odgurnula manijaka i počela da vrišti. Nasilnik je pobegao, ali ga je policija ubrzo identifikovala i privela. On se tad navodno teretio za još jedno silovanje u Valjevu – kaže izvor Srpskog telegrafa.
Stevanović, koji je svojevremeno radio kao kondukter, policiji i pravosuđu poznat je i po nasilničkom ponašanju i sitnim krađama. Koliko je bio beskrupulozan, govori i to što je jednom prilikom nakon izlaska iz pritvora na putu do kuće napastvovao ženu, pa je odmah vraćen iza rešetaka.

Žena ga ostavila, sin izbacio iz kuće

Lazar Stevanović je, dok je bio u zatvoru, sinu prepisao kuću u Valjevu, a u isto vreme ostao je i bez supruge, koja je podnela zahtev za razvod braka.

– Kad je izašao s robije, sin mu nije dozvolio da se vrati kući, pa je Stevanović boravio u šupi u istom dvorištu. Međutim, sin ga je ponovo prijavljivao policiji iz straha od požara, jer je nasilnik često ložio vatru – navodi sagovornik.

 Kako dodaje, Stevanović je praktično živeo na ulici, pa je bio korisnik valjevskog Centra za socijalni rad.