Kada su videli STARCA I DEVOJČICU KAKO SE VENČAVAJU prolaznici su bili zgroženi, sve dok nisu čuli NJIHOVU PRIČU (VIDEO)

nasilna udaja devojčica
rintscreen

Prizor devojčice koja se udaje za čoveka koji može da joj bude deda privukao je pažnju prolaznika i mnogo negativnih komentara sve dok nisu čuli priču koja se krije iza ovog bizarnog prizora!

 

Mnogi stanovnici Njujorka pobunili su se kada su videli da se 65-godišnjak ženi devojčicom od 12 godina. Neki su samo komentarisali da to nije u redu, da je odvratno i nemoralno, ali bilo je i onih koji su hteli da se umešaju i čitavo venčanje spreče.

Za one koji bi pomislili da je ovo protivzakonito imamo jedan “hladan tuš” – u pojedinim delovima Amerike osoba može da stupi u brak (uz pristanak roditelja) već sa 12 godina!

Što se ostatka sveta tiče, dečiji brakovi nažalost nisu ništa novo ni čudno. Tu su uglavnom žrtve devojčice koje su u većini slučajeva prinuđene da se udaju za muškarca koji je mnogo striji od njih. 

Uzroci ovakvim venčanjima su uglavno siromaštvo i religija koji u zaostalim delovima sveta kao što su Nigerija, Čad, Mali, Bangladeš, Centralno-afrička republika, Gvineja, Etiopija, Mali, idu ruku pod ruku. 

Međutim, zaprepastićete se zbog činjnice da se ovakva venčanja dešavaju i u Norveškoj, Švedskoj, Danskoj, Belgiji i Velikoj Britaniji iako su zabranjena.

Kako ViralNova navodi venčanja u kojima devojčice sa dozvolom rodutelja stupaju u brak sa mnogo starijim muškarcima uz dozvolu roditelja se dešavaju i u SAD-u jer nisu u mnogim saveznim državama direktno zakonom zabranjene pa se mogu naći “rupe u sistemu” i zakoni zaobići. 

A što se snimka i prizoda koji je šokirao Njujorčane tiče, srećom, reč je o socijalnom eksperimentu. Izvela ga je ekipa glumaca na ideju aktiviste i Jutjubera Kobija Persina koji se nada da će na ovaj način skrenuti pažnju javnosti na problem dečijih brakova širom sveta i izazvati građanski bunt.