DEDA POTVRDIO TUŽNU VEST: Preminuo i drugi dečak povređen u nesreći kod Požarevca

Otac Aleksandar je, i ne sluteći da ide na put bez povratka, sa sinovima blizancima i majkom krenuo na Srebrno jezero gde je trebalo da provedu nekoliko dana na odmoru.

Autoput
Dnevno.rs

Jedini preživeli iz jučerašnje stravične nesreće kod skretanja za Požarevac – osmogodišnji mališan i drugi sinčić blizanac za čiji život su se lekari lavovski borili posle pogibije njegovog oca Aleksandra, bake Stanice i brata blizanca (8) danas je izdahnuo u bolnici, potvrđeno je “Novostima”.

I pored svih napora da mu spasu život i održe makar njega u životu majci i dedi Dragutinu Pešiću, potvrđeno je iz porodice u Kragujevcu.

Podsećamo, otac Aleksandar je, i ne sluteći da ide na put bez povratka, sa sinovima blizancima i majkom krenuo na Srebrno jezero gde je trebalo da provedu nekoliko dana na odmoru. Aleksandrovi sinovi živeli su kod svoje majke, od koje se on razveo pre nekoliko godina, a letnji raspust trebalo je da provedu kod oca.

Do stravičnog udesa je došlo u subotu u prepodnevnim satima, nešto posle 10 sati, kod mesta Mihajlovac, u blizini isključenja za Požarevac. Automobil kojim je upravljao Adem S. je iz, zasad nepoznatih razloga, udario otpozadi “sitroen” u kome su se nalazili Pešići. U prvi mah je bilo javljeno da je Pešiće udario Turčin u automobilu finskih tablica, a jutros je objavljena informacija da je reč navodno vozaču Albancu s Kosova s finskim tablicama.

– Od siline udarca, “sitroen” se nekoliko puta prevrnuo i izleteo sa druma. Zaustavio se posle stotinak metara kraj puta. Na mestu su poginuli Aleksandar, koji je upravljao vozilom, i njegova majka Stanica, koja se nalazila na suvozačevom sedištu – naveli su istražni organi.

Kako je potvrdio direktor smederevske Opšte bolnice dr Nenad Đorđević, jedan od dečaka odmah je prebačen u smederevsku bolnicu, ali je podlegao povredama na putu do te zdravstvene ustanove. Drugo dete je bilo zbrinuto u Smederevu sa teškim povredama i reanimirano.

– Dečak je imao povrede grudnog koša, frakturu lobanje i, nakon reanimacije, upućen je u Beograd – naveo je dr Đorđević.

Crna vest o teškoj saobraćajnoj nesreći je tek u popodnevnim satima stigla u kragujevačko naselje Pivara. Deda Dragutin Pešić, skrhan bolom i prevelikom tugom, prima saučešća komšija i prijatelja. Za njega nema reči utehe. Javljeno mu je, kaže, da je ostao bez sina, supruge i unuka. Sa teškom mukom priča da je na vestima čuo da se desila nesreća i da se pominje automobil kragujevačkih oznaka. Zvao je sina, suprugu. Uzalud, niko se nije odazivao na njegove brojne pozive. Najcrnje slutnje su se obistinile kada su mu javljena imena nastradalih u saobraćajnoj nesreći.