DEO BEOGRADA UJUTRU POD BLOKADOM! Čuće se sirene, UKLANJA SE BOMBA sa gradilišta “Beograda na vodi”

Gazela
Dnevno.rs

Bomba pronađena na gradilištu "Beograda na vodi" biće sutra deaktivirana na licu mesta. Naprava, najverovatnije zaostala iz Drugog svetskog rata, teška je oko 500 kilograma sa oko 250 kilograma eksploziva, a zbog položaja nije je moguće transportovati.

 

Načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić je rekao da će uništavanje biti sutra između 08.00 i 10.00 časova. Zbog predostrožnosti biće zaustavljen saobraćaj u okolnim ulicama i na mostu Gazela pola sata pre uništenja.

– Očekujemo da sve prođe dobro, ali iz predostrožnosti moramo da upozorimo građane da se udalje od prozora, da ne izlaze. Biće upozorenje i sirenom neposredno pre deaktiviranja – rekao je Marić.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je apelovalo na stanare okolnih zgrada u Savskoj ulici, da ne napuštaju stanove u periodu predviđenom za uništavanje bombe, da spuste roletne na prozorima, da se udalje od prozora i da pomere svoja vozila u toku današnjeg dana do 22 sata.

U suprotonom, automobili će biti premešteni na parking kod Centra “Sava”.

Tokom akcije uništavanja bombe biće promenjen režim saobraćaja na mostu Gazela, a čitav prostor biće zaštićen u radijusu od 500 metara.

Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzelo je čitav set bezbednosnih mera u cilju zaštite sigurnosti i bezbednosti građana.

Za više informacija građani se mogu obratiti na broj telefona 1985.