‘Dešavale su se pomalo čudne stvari’: I SNS traži uvid u izborni materijal

Vučić
Beta

SNS je zatražio novo prebrojavanje glasova i u uvid u sav birački materijal, samo dan nakon što je opozicija formirala svoj tim za analizu materijala.

 

Lider SNS Aleksandar Vučić potvrdio je da će SNS pregledati kompletan izborni materijal i ponovio ocenu da su se nakon zatvaranja birališta dešavale pomalo čudne stvari.

Naprednjaci su ubrzo saopštili i da je novoformirani pravni tim te stranke uputio nadležnim institucijama zvaničan zahtev za novo prebrojavanje glasova.

– Zamislite da sam ja upao u neku komisiju i odjednom promenjeni rezultati, sve kako su oni hteli – kazao je Vučić.

SNS je saopštila da je “i na dan izbora, i ranije” upozoravala da postoji osnovana sumnja da su pojedine političke partije i grupacije svesno kršile izborni proces, vršile pritisak na građane i nadležne institucije, služile se nezakonitim i nedozvoljenim radnjama.

– …Kako bi onemogućili građane da izraze svoju slobodnu volju i osnovno demokratsko pravo da oni biraju vlast koja će ih predstavljati – navode naprednjaci.

U saopštenju se dodaje da SNS neće dozvoliti da bilo kakvo kršenje izborne volje građana.

– Ona mora biti nedvosmislena i oslobođena svih znakova zloupotrebe i sumnje, jer je to jedini način da Srbija postane moderna demokratska država u kojoj su glas i volja građana neprikosnoveni – navodi se.

Vučić je u razgovoru sa novinarima naveo i da ga ne interesuju priče kako će sad parlament izgledati i da li će ličiti na cirkus, bioskop ili pozorište.

– Ljudi glasaju za budućnost, baš me briga šta će biti u parlamentu. Nek bacaju i skidaju cipele, patike nek rade šta hoće, ja ću da nastavim da radim – istakao je premijer i dodao da je ključno pitanje kuda ide Srbija.

Na pitanje da li je razočaran jer SNS nije pobedila u beogradskim opštinama Vračar i Stari grad, Vučić se nasmejao i zahvalio na tom pitanju, navodeći da su to retke opštine u kojima SNS nije pobedio.

– Vračar voli SNS, tamo su išli svi zajedno protiv nas da bi imali tri odsto više. U Vojvodini od 44 opštine smo pobedili u 40. Pobedili smo u Subotici, ljudi, pa i Vračar nas voli i tu smo najjača stranka – kazao je Vučič.

On je dodao i da je razočaran zbog te dve beogradske opštine i da će se boriti sledeći put za svaki glas.