DETALJI DOSIJEA “MALČANSKOG BERBERINA”: Robijao zbog silovanja devojčice, otkrio zašto SVAKU ŽRTVU OŠIŠA

Potraga za dvanaestogodišnjom Monikom Karimanović iz Suvog Dola nastavljena rano jutros, sedmog dana od njenog nestanka.

Beta

Potraga je nastavljena u ataru sela Orešca pored Knjaževca, gde je devojčica poslednji put viđena sa otmičarem Ninoslavom Jovanovićem (46) iz Malče, poznatijim kao “Malčanski berberin”.

U potrazi učestvuje više od 220 policajaca i žandarma, uz pomoć pasa tragača i termovizijskih kamera.

U toku jučerašajeg dana policija je u kući u Orešcu pronašla tragove koji nedvosmisleno potvrđuju da je Jovanović neko vreme tu boravio sa otetom devojčicom.

Privatna arhiva

Meštani Orešca kazali su agenciji Beta da je Jovanović obio dve kuće u zaoseku na kraju sela i iz jedne uzeo hranu, koja je ostala posle sahrane vlasnice.

Jedan od meštana je takođe kazao da u štali pored obijene kuće pronađena odsečena kosa Monike Karimanović, a u svinjcu jorgan, tako da se pretpostavlja da je otmičar tu krio devojčicu.

Jovanović je sa devojčicom došao u Orešac verovatno zbog toga što je iz tog sela snaja njegovog rođenog brata, a i on je jednom boravio u selu zbog seče ogrevnog drveta.

Vlasnik kuće i otac Jovanovićeve snaje Goran Bogdanović rekao je agenciji Beta da se iznenadio kada je čuo da se u njegovoj kući, u kojoj ne živi već nekoliko godina, skrivao otmičar sa devojčicom.

“Saznao sam da je Ninoslav obio kuću kada sam se tokom prepodneva vratio iz Knjaževca. Iznenadio sam se kad sam to čuo. Da sam ga zatekao, ne bi otuda izašao, pa neka mi sude”, rekao je Bogdanović.

On je kazao da je Ninoslav znao da u kući niko ne živi i da je zbog toga Orešac izabrao za skrivanje. Bogdanović je rekao da je Ninoslava video poslednji put prošle godine i da je sušta suprotnost od rođenog brata, odnosno muža njegove ćerke.

Tokom prethodnih dana policija je uspela tokom potrage da uz pomoć helikoptera i pasa tragača pronadje sklonište Jovanovića u šumi na oko 150 metara od malčanske petlje.

U skloništu delimično ukopanom u zemlju pronađena je ćebad, vreća za spavanje, ranac i patika devojčice i ostaci hrane.

Beta/MUP

Policija je takođe uspela da pronađe vozilo kojim je otmičar sa devojčicom stigao od Brzog Broda do Malče. Jovanović je vozilo ukrao u Malči, a pronađeno je na seoskom groblju.

Meštani Malče kazali su da Jovanovića nisu često viđali ove godine, jer je nakon poslednjeg izlaska iz zatvora živeo u napuštenim kućama u okolini sela.

Jedan od meštana kazao je agenciji Beta da je “Malčanski berberin” neko vreme živeo i u praznoj kući u Suvom Dolu, ali se otuda vratio u okolinu Malče, kada su ga vlasnici kuće otkrili i oterali.

Meštani pretpostavljaju da je u vreme dok je boravio u Suvom Dolu i zapazio devojčicu, jer izgleda upravo onako kao i njegove prethodne žrtve, tamnog tena, sa dugom crnom kosom.

Jovanović je marta ove godine izašao na slobodu, posle pet meseci provedenih u zatvoru zbog polnog uznemiravanja žena na društvenim mrežama.

Prethodno je bio osuđen na 15 godina zatvora zbog silovanja dvanaestogodišnje devojčice i pokušaja silovanja devojčice istog uzrasta, ali mu je prošlog leta Vrhovni sud umanjio kaznu za tri godine.

Nadimak “Malčanski berberin” dobio je pošto je na suđenju priznao da ga šišanje seksualno uzbuđuje.

Direktor policije Vladimir Rebić rekao je da policija, nakon što je Jovanović pušten iz pritvora, nije imala mogućnosti da ga spreči da uradi ono što je naumio.

Rebić je rekao da je potraga za Monikom apsolutni prioritet MUP-a od njenog nestanka i da su svi resursi policije stavljeni na raspolaganje.