DETALJI OTMICE U NOVOM SADU: Mladića su kidnapovali jer su znali da su mu roditelji…

Otmicu mladića iz Novog Sada, koji je sinoć spašen nakon policijske potere, isplanirao je poznanik koji ga je znao iz izlazaka.

policija
Sxc.hu/fsc2k5

Otmičari su znali da N. T. dolazi iz imućne porodice, da mu se roditelji bave dentalnom ptotetikom i da žive u vili nadomak Novog Sada.

Dvadesetogodišnji M. R. ga je poznavao od ranije i veruje se da je on i organizator cele otmice.

On je, zajedno sa bratom i još trojicom kidnapovao N. T. u momentu kada se žrtva vraćala sa proslave rođendana u Novom Sadu.

Mladića su presreli u blizini kuće, vezali i ubacili ga u gepek automobila slovačkih registraskih tablica. Sudeći pema pozicijama telefona koje je policija locirala, otmičari su N. T. odvezli ka naselju Klisa, u blizini industrijske zone.

Odatle su pozvali mladićevog oca D. T. i dali telefon otetom mladiću koji je saopštio ocu da je otet i da otmičari zahtevaju 200.000 evra u kešu.

Odmah po pozivu, otac je pozvao policiju koja je vrlo brzo locirala osumnjičene. U poteri koja je usledila, kudnaperi su pokušali da izađu iz Novog Sada ka autoputu, ali su ih policijske patrole naterale da skrenu ka gradskoj deponiji, gde su na kraju zaustavljeni i pohapšeni.

Oteti N. T. je pronađen u gepekum vezanih ruku is a improvizovanom fantomkom preko glave, ali bez većih povreda.

On je, nakon lekarskog pregleda, pušten kući. Zbog njegove otmice uhapšeni su M. R. (20), njegov maloletni brat (17), zatim G.B. (20) i S.Đ (20).