Muškarac koji se razneo bombom u poslastičarnici u centru Beograda pre aktiviranja naprave rekao je radnicima i mušteriji da izađu jer "želi da se ubije".

 

Samoubistvo bombom izvršio je muškarac star oko 50 godina, ali više detalja o njegovom identitetu i motivima zasad nije poznato.

Kako su rekli svedoci, on je oko 12.30h ušao u poslastičarnicu “Petković” čiji je vlasnik bivši ministar Bratislav Petković, pokazao bombu radnicama i jednoj mušteriji rekao im da izađu iz lokala, jer želi da se ubije.

Nepoznati muškarac je potom otišao iza glavne prostorije poslastičarnice, aktivirao eksplozivnu napravu, legao na nju, posle čega je došlo do eksplozije.

Televizija N1 je objavila da je kod njega “pronađena veća količina lekova”, a zasad se ne zna da li je pronađena i nekakva oproštajna poruka.

Policija je blokirala pristup poslastičarnici i vrši uviđaj, a efekti detonacije se ne vide na izlogu, niti u prvoj prostoriji lokala.

U incidentu nema povređenih.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je dosadašnja istraga utvrdila da se ne radi o terorističkom aktu.

Kako se navodi u saoštenju MUP, ne radi se o terorističkom aktu jer je ta osoba pre aktiviranja eksplozivne naprave zatražila od dvoje zaposlenih i jednog kupca da odmah izadju iz objekta.