DETALJI TRAGEDIJE: Uprava bazena izdala saopštenje povodom davljenja dečaka

Stravična vest o tragediji potresla je ovog jutra Beograd...

Pixabay

Dete se udavilo na bazenu u Beogradu. Sinoć je u Urgentnom centru preminulo dete M. L. (9). Ono je oko 21.20 taksi vozilom dovezeno sa bazena “Royal 4 kids”.

Dete je došlo kod nas u pratnji majke na školu rekreativnog plivanja. Dok je majka bila u svlačionici, dete je otišlo samo do bazena – kaže menadžer ovog rekreativnog centra i dodaje da je sve trajalo oko dva minuta.

Zaposleni sa bazena su ga uočili nepomičnog u vodi. Izvukli su ga i počeli da ga reanimiraju, a istovremeno su zvali Hitnu pomoć.

Uspeli su da mališanu izbace vodu i hranu, koji su mu blokirali disajne puteve.

Prevezli smo ga u Urgetni centar, doktorka je u jednom trenutku uspela da mu uspostavi srčani rad, ali nažalost, ubrzo nakon toga, dečak je preminuo – kažu sa bazena.

Dete bez svesti pronašao je gost na dnu bazena na dubini od oko 90 centimetara, a navodi se da je dete verovatno imalo epileptični napad.

Mi smo odmah pristupili reanimaciji. Oslobodili smo disajne puteve. Čak smo u jednom trenutku uspostavili srčanu radnju. Dete smo odvezli taksijem u Urgentni centar, jer se Hitna pomoć nije dugo odazivala – kažu iz rekreativnog centra.

Na snimku se vidi da je on ušao u vodu i samo je potonuo. Kao da je neki grč dobio. To se najverovatnije desilo jer mu je pozlilo. Majka je rekla da je dečak imao zdravstvenih problema, ali da mu je stanje bilo stabilno od treće godine. Ovo se desilo iznenada – navodi se.

Nesreća se desila u terminu za rekreativno plivanje. U tom slučaju deca moraju da budu u pratnji roditelja ili nekoga starijeg od 18 godina. Imamo kamere, spasioce, redare… Nažalost, i pored svih mera opreza desila se tragedija, zbog koje nam je neizmerno žao – kažu sa bazena i dodaju da pretpostavljaju da ovo nije prvi put da dečak dolazi u ovaj objekat.

Nažalost, detetu nije bilo spasa i u Urgentnom centru su mogli samo da proglase smrt.